Overslaan en naar de inhoud gaan

Schade woonboten Heijen nog steeds niet hersteld

Geplaatst opwoensdag 29 maart 2017 - 7:44

Drie maanden na de aanvaring bij de stuw van Grave hebben woonbootbewoners in de Paesplas bij Heijen nog steeds last van de ontstane schade.

Door het gezakte waterpeil kwamen de woonboten scheef te liggen, en raakten de arken beschadigd. Dat is nog steeds niet allemaal gerepareerd.

Vergoeding
De rechtbank in Rotterdam besliste eerder dat de eigenaar van de tanker maar voor een beperkt deel aansprakelijk is. Deze zaak werd door twee grindbedrijven ingediend. Zij krijgen daardoor mogelijk slechts een beperkt gedeelte van de schade vergoed. De uitspraak van de rechter heeft geen gevolgen voor de bewoners. Zij krijgen hun schade vergoed via de verzekeraar. De schade loopt in de honderdduizenden euro's.

Lees ook: Hoe zat het ook al weer met de stuw van Grave?

Woensdag is het precies drie maanden geleden dat een binnenvaartschip tegen de stuw in Grave botste. De stuw houdt het waterpeil in de Maas gelijk. Door de beschadiging zakte het water razendsnel waardoor de woonboten scheef kwamen te liggen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

ANP
Woonbootbewoners Gennep voorlopig nog niet naar huis
Woonboten Gennep weer terug op ligplaats
Rijk betaalt geen schadevergoeding na ongeluk stuw Grave
Pompen moeten waterpeil Maas-Waalkanaal herstellen
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen