Overslaan en naar de inhoud gaan

Schade stuw Linne na aanvaring nog onduidelijk

Geplaatst opdonderdag 13 februari 2020 - 17:32

Het is nog onduidelijk wanneer de door een aanvaring beschadigde stuw bij Linne kan worden hersteld.

Ondanks de schade is de situatie stabiel, schrijft minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur in een brief aan de Tweede Kamer.

Draagarmen
Vijf van de veertien draagarmen van de stuw liepen schade op toen maandag twee door storm Ciara losgeslagen duwbakken tegen de stuw botsten. De schade onder water is nog niet duidelijk, omdat het door de hoge waterstand nog niet veilig is om een duiker naar beneden te sturen voor inspectie.

Lees ook: Duwbakken terug na aanvaring met stuw

Breuk
Zelfs als het water door de stuw zou breken, heeft dat volgens de minister weinig gevolgen. De vloedgolf die daardoor ontstaat zal bij Linne zo'n 60 centimeter hoog zijn, bij Roermond nog maar 30 centimeter. Dat is minder dan tijdens het recente hoogwater. De minister verwacht dan ook geen negatieve gevolgen voor woningen en woonboten aan en in de Maas.

Fietsen en schepen
De stuw is ook na de aanvaring gewoon in gebruik gebleven. Fietsers kunnen via de stuw gewoon de Maas oversteken, schepen maken gebruik van de sluis naast de stuw.

Duwbak vastgelopen in stuw Linne, nr 1 (10 feb 2020)
Foto: Facebook Stormchasers Limburg
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen