Overslaan en naar de inhoud gaan

Schade stuw Linne na aanvaring nog onduidelijk

Geplaatst opdonderdag 13 februari 2020 - 17:32

Het is nog onduidelijk wanneer de door een aanvaring beschadigde stuw bij Linne kan worden hersteld.

Ondanks de schade is de situatie stabiel, schrijft minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur in een brief aan de Tweede Kamer.

Draagarmen
Vijf van de veertien draagarmen van de stuw liepen schade op toen maandag twee door storm Ciara losgeslagen duwbakken tegen de stuw botsten. De schade onder water is nog niet duidelijk, omdat het door de hoge waterstand nog niet veilig is om een duiker naar beneden te sturen voor inspectie.

Lees ook: Duwbakken terug na aanvaring met stuw

Breuk
Zelfs als het water door de stuw zou breken, heeft dat volgens de minister weinig gevolgen. De vloedgolf die daardoor ontstaat zal bij Linne zo'n 60 centimeter hoog zijn, bij Roermond nog maar 30 centimeter. Dat is minder dan tijdens het recente hoogwater. De minister verwacht dan ook geen negatieve gevolgen voor woningen en woonboten aan en in de Maas.

Fietsen en schepen
De stuw is ook na de aanvaring gewoon in gebruik gebleven. Fietsers kunnen via de stuw gewoon de Maas oversteken, schepen maken gebruik van de sluis naast de stuw.

Duwbak vastgelopen in stuw Linne, nr 1 (10 feb 2020)
Foto: Facebook Stormchasers Limburg
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen