Overslaan en naar de inhoud gaan

Schade na inbraak bij museum: 'Anderhalf miljoen euro'

Geplaatst opdinsdag 4 augustus 2020 - 17:24

De schade van de inbraak bij het Eyewitness Museum in Beek in de nacht van maandag op dinsdag bedraagt anderhalf miljoen euro.

Dat zegt eigenaar Wim Seelen. "En dat is alleen nog maar de waarde van de gestolen spullen."

Uniformen en wapens
De dieven hadden het vooral voorzien op uniformen en op wapens uit de Tweede Wereldoorlog. "Waarvan sommigen het nog gewoon doen", vult Seelen aan. De dieven sloegen rond 3:15 uur toe in het oorlogsmuseum aan de Maastrichterlaan.

Lees ook: Eyewitness Museum dicht na inbraak: 'Alles kapotgemaakt'

Gericht doelwit
Seelen is ervan overtuigd dat zijn museum een gericht doelwit was. "Ze wisten wat ze zochten." Hijzelf noemt de diefstal een ramkraak. "Alles is kapotgemaakt." Hoe hoog de schade van de vernieling is, weet Seelen nog niet.

Diorama's
De museumcollectie bestond uit dertien zogenoemde diorama's met meer dan 150 poppen, waarvan er negen zijn meegenomen, aldus Seelen. Diorama's zijn ruimtes achter glas waarin scenes uit de Tweede Wereldoorlog zijn afgebeeld. Vier van deze ruimten zijn vernield.

De politie doet onderzoek.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen