Overslaan en naar de inhoud gaan

Schade na grote brand Roermond loopt in de miljoenen

Geplaatst opzaterdag 17 december 2016 - 18:27

De schade van de brand die vrijdag een deel van kunststofbedrijf Sekisui Alveo in Roermond verwoestte, loopt in de miljoenen.

Dat zegt Patrick Geraedts, de directeur van het bedrijf, tegen L1.

Grote rookwolken
De grote brand veroorzaakte vrijdagmiddag een grote rookwolk. De zwarte pluim trok recht over Roermond, waarna inwoners ramen en deuren moesten sluiten. Brandweerlieden hadden uiteindelijk tot zaterdagochtend 3:00 uur nodig om het vuur helemaal te blussen.

Lees ook: Enorme brand bij kunststoffabriek in Roermond

Productie gaat door
In de fabriekshal die is afgebrand werd isolatiemateriaal verwerkt.
Omdat de andere zes hallen van het bedrijf gespaard bleven, kan de productie grotendeels doorgaan. De werknemers worden nu ondergebracht op andere afdelingen, waar nog achterstanden in de productie zijn.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen