Overslaan en naar de inhoud gaan

Schade Linthorst valt mee, VVV vol goede moed naar RKC

Geplaatst opvrijdag 24 januari 2020 - 16:37

VVV is vol vertrouwen voor de degradatiekraker tegen RKC van komende zaterdag. Met goed nieuws uit de ziekenboeg: de schade aan de enkel van Evert Linthorst valt erg mee

De jonge middenvelder van VVV-Venlo kreeg vrijdagochtend na een echo uitsluitsel over zijn kwetsuur. "De beschadiging valt gelukkig mee", aldus de 19-jarige Linthorst al fietsend op de hometrainer. "Het zit aardig. Volgende week kan hij weer trainen, maar voor zaterdag is het te vroeg", zo zegt trainer Hans de Koning.

RKC
Op het oefenveld achter Linthorst werkt de selectie van VVV een laatste training af voor het belangrijke duel tegen RKC. De nieuwe trainer van de Venlonaren was in 2018 nog actief als coach in Waalwijk. "Uiteraard weet je wat er gaat spelen met RKC, die moeten echt winnen. De druk is hoog op die wedstrijd."

Promotie
VVV en RKC wisselden vaak stuivertje in de eerste - en eredivisie. Zo promoveerde VVV in 2007 na een derde beslissingsduel thuis tegen RKC. En in 2017 liep de terugkeer naar de eredivisie ook via Waalwijk. "Drie jaar geleden zijn we daar gepromoveerd, met een fantastisch mooi feestje. Als we het veld oplopen, dan denk je daar nog wel even aan. Maar we zitten nu natuurlijk ook in een andere situatie, dus de focus is anders", zo vertelt verdediger Roel Janssen.

Video: L1

Nieuwe spits
RKC staat op dit moment laatste in de eredivisie, met 11 punten uit 19 wedstrijden. Met vijf punten meer staat VVV op een 17e plek, maar ook die positie op de ranglijst leidt tot rechtstreekse degradatie. Het gat naar een veilige 15e plek is een enkel puntje, dus ook de druk bij VVV is groot. "We hebben met de nieuwe spits Darfalou een aanspeelpunt erbij, waar je ook weer mee kan door voetballen. Dat geeft me een goed gevoel, de jongens willen graag", aldus Hans de Koning.

Vertrouwen
De 60-jarige oefenmeester heeft in zijn carrière veel getraind bij clubs die vochten tegen degradatie. Naast RKC was hij van 2000 tot 2004 actief als assistent en hoofdtrainer bij Fortuna Sittard. "Ik heb geleerd dat je niet bang moet zijn om te verliezen. Dat is een slechte raadgever. Aan het eind van de rit zie je hoe het is. Daarom moet je niet anders worden, ook niet als het een keer tegen zit. Je wil positief blijven. Wij moeten dicht bij elkaar blijven voetballen, compact. En met de kwaliteiten die we voorop hebben, moeten we gaan scoren. Dat geeft vertrouwen vooruit, en je houdt het goede gevoel dat je door de week hebt met elkaar."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen