Overslaan en naar de inhoud gaan

Schade Linthorst valt mee, VVV vol goede moed naar RKC

Geplaatst opvrijdag 24 januari 2020 - 16:37

VVV is vol vertrouwen voor de degradatiekraker tegen RKC van komende zaterdag. Met goed nieuws uit de ziekenboeg: de schade aan de enkel van Evert Linthorst valt erg mee

De jonge middenvelder van VVV-Venlo kreeg vrijdagochtend na een echo uitsluitsel over zijn kwetsuur. "De beschadiging valt gelukkig mee", aldus de 19-jarige Linthorst al fietsend op de hometrainer. "Het zit aardig. Volgende week kan hij weer trainen, maar voor zaterdag is het te vroeg", zo zegt trainer Hans de Koning.

RKC
Op het oefenveld achter Linthorst werkt de selectie van VVV een laatste training af voor het belangrijke duel tegen RKC. De nieuwe trainer van de Venlonaren was in 2018 nog actief als coach in Waalwijk. "Uiteraard weet je wat er gaat spelen met RKC, die moeten echt winnen. De druk is hoog op die wedstrijd."

Promotie
VVV en RKC wisselden vaak stuivertje in de eerste - en eredivisie. Zo promoveerde VVV in 2007 na een derde beslissingsduel thuis tegen RKC. En in 2017 liep de terugkeer naar de eredivisie ook via Waalwijk. "Drie jaar geleden zijn we daar gepromoveerd, met een fantastisch mooi feestje. Als we het veld oplopen, dan denk je daar nog wel even aan. Maar we zitten nu natuurlijk ook in een andere situatie, dus de focus is anders", zo vertelt verdediger Roel Janssen.

Video: L1

Nieuwe spits
RKC staat op dit moment laatste in de eredivisie, met 11 punten uit 19 wedstrijden. Met vijf punten meer staat VVV op een 17e plek, maar ook die positie op de ranglijst leidt tot rechtstreekse degradatie. Het gat naar een veilige 15e plek is een enkel puntje, dus ook de druk bij VVV is groot. "We hebben met de nieuwe spits Darfalou een aanspeelpunt erbij, waar je ook weer mee kan door voetballen. Dat geeft me een goed gevoel, de jongens willen graag", aldus Hans de Koning.

Vertrouwen
De 60-jarige oefenmeester heeft in zijn carrière veel getraind bij clubs die vochten tegen degradatie. Naast RKC was hij van 2000 tot 2004 actief als assistent en hoofdtrainer bij Fortuna Sittard. "Ik heb geleerd dat je niet bang moet zijn om te verliezen. Dat is een slechte raadgever. Aan het eind van de rit zie je hoe het is. Daarom moet je niet anders worden, ook niet als het een keer tegen zit. Je wil positief blijven. Wij moeten dicht bij elkaar blijven voetballen, compact. En met de kwaliteiten die we voorop hebben, moeten we gaan scoren. Dat geeft vertrouwen vooruit, en je houdt het goede gevoel dat je door de week hebt met elkaar."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen