Overslaan en naar de inhoud gaan

'Schade gedupeerden autoverhuurder meer dan 30 miljoen'

Geplaatst opdinsdag 22 juni 2021 - 15:00

Gedupeerden van autoverhuurbedrijf Car Driver Deals (CDD) uit Maasbracht hebben meer dan 30 miljoen euro vooruitbetaald.

Dat meldt advocaat Olivier van den Hardenbroek aan Automotive. De strafpleiter staat 180 gedupeerden bij.

Werkelijke schade hoger
De schatting van Van den Hardenbroek is gebaseerd op het feit dat het bedrijf uit Maasbracht meldt 3000 auto's op de weg te hebben en er gemiddeld per voertuig 10.000 euro vooruit is betaald. "De werkelijke schade zal hoger zijn omdat veel gedupeerden vooruit betaalden maar nog geen auto hebben gekregen", zegt de advocaat tegen de autowebsite.

Lees ook: Tientallen gedupeerd door Maasbrachtse autoverhuurder

Aantrekkelijk aanbod
CDD haalde veel klanten binnen met wat een aantrekkelijk aanbod leek. Ze konden voor een sterk gereduceerd tarief een auto huren, maar dan moesten ze wel voor een periode van minstens twee jaar vooruit betalen. CDD huurde die auto's zelf ook in via leasemaatschappijen en autoverhuurbedrijven in heel Nederland. Maar omdat het bedrijf de auto's niet mocht onderverhuren en bovendien zijn rekeningen niet betaalde, zijn de leasemaatschappijen eerder deze maand begonnen met het terughalen van hun auto's.

Gedupeerden hebben zich eerder deze maand bij het bedrijf in Maasbracht verzameld om verhaal te halen. De politie moest eraan te pas komen om de gemoederen te bedaren.

Oplossing
De eigenaren van het bedrijf hebben eerder in een reactie laten weten dat ze de volledige verantwoordelijkheid voor de ontstane situatie nemen en bieden ze hun excuses aan. CDD geeft in een Facebookbericht van 7 juni aan druk bezig te zijn met een oplossing voor gedupeerden.

Bij het bedrijf is niemand bereikbaar voor een reactie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen