Overslaan en naar de inhoud gaan

Schade door zware windstoten op Carnavalsmaandag

Geplaatst opmaandag 4 maart 2019 - 6:02

Limburg heeft maandagochtend met zware windstoten van 80 tot 90 kilometer per uur te maken. Op verschillende plaatsen heeft de wind schade aangericht.

In Weert waaide het dak van een eetkraam op de Markt. Niemand raakte gewond, wel heeft de brandweer de omgeving afgezet.

Bouwhekken
Ook de omgeving van de Muntpassage in Weert had het zwaar te verduren. Rond een bouwplaats waaide een rij bouwhekken om. Ook daarbij is voor zover niemand gewond geraakt.

Luifel en zonnepanelen
In Nederweert waaide de luifel boven het terras van een restaurant aan de Geenestraat helemaal kapot, meldt Nederweert24. Daarbij werd een flinke ravage aangericht. In Sittard woeien dakpannen van een dak. Met een hoogwerker schoot de brandweer te hulp, om niet alleen de pannen maar ook enkele zonnepanelen veilig te verwijderen.

Bomen
Ook elders in de provincie moest de brandweer in actie komen vanwege de harde wind. In onder meer Cadier en Keer, Urmond en Venlo moesten de hulpdiensten in actie komen vanwege omgewaaide bomen en/of afgebroken takken.

Windkracht 7
Volgens Meteo Limburg is de wind aan het eind van de nacht en in de ochtend aan komen zetten, waarbij rekening moet worden gehouden met windkracht 5 tot 7 Beaufort. Maandagmiddag zwakt de wind af tot windkracht 3 á 4 Beaufort. Het KNMI heeft code geel afgegeven. Die weerswaarschuwing is van 6:00 uur tot 12:00 uur van kracht in onze provincie

Regen
Daarnaast moet er in de ochtenduren de nodige regen worden ingecalculeerd. Later op de dag is er ook kans op zon, maar ook dan zullen regenbuien over de provincie trekken.

Dinsdag
Carnavalsdinsdag valt er mogelijk hagel. De wind zal dan opnieuw stevig zijn, maar zware windstoten zijn op dinsdag uitgesloten.

Kijk voor het actuele weerbericht op 1Limburg.nl/weer

Deel dit bericht via
Overzicht
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen