Overslaan en naar de inhoud gaan

'Schade door kelderboxgeboefte valt mee'

Geplaatst opwoensdag 9 oktober 2019 - 22:26

De Geleense wijk Lutterade wordt geteisterd door kelderboxgeboefte, maar in de Salmstraat lijkt de schade mee te vallen.

De politie bevestigde woensdag dat in de wijk verschillende inbraken en pogingen daartoe hebben plaatsgevonden. Tot nu toe werd bij ruim 50 kelderboxen ingebroken of geprobeerd binnen te komen.

'Bij niemand iets gestolen'
Bij het appartementenblok in de winkelstraat is voor zover bekend geen waar ontvreemd, zo blijkt uit een rondgang bij de bewoners. Een in het blok woonachtige vrouw bevestigt dat beeld. "Er is bij niemand iets gestolen", zegt ze. "Maar de schrik zit er wel goed in."

Lees ook: Dieven munten het op kelderboxen: tientallen meldingen

Sloten gerepareerd
De kelderboxen zijn voor iedereen toegankelijk, dus zonder een onder de bewoners verstrekte sleutel is het onmogelijk om in die ruimte terecht te komen. Voor de zekerheid zijn woensdag alle sloten gerepareerd. Ook hangt er een briefje op de deur om bewoners te informeren.

Politie
"Als er op de bel wordt gedrukt bij een appartementencomplex, doet er altijd wel iemand open", zegt een politiewoordvoerster. "En het hang- en sluitwerk van een kelderbox is vaak makkelijk kapot te maken." De politie gaat samen met de gemeente bekijken hoe de situatie aangepakt kan worden.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen