Overslaan en naar de inhoud gaan

'Schade door kelderboxgeboefte valt mee'

Geplaatst opwoensdag 9 oktober 2019 - 22:26

De Geleense wijk Lutterade wordt geteisterd door kelderboxgeboefte, maar in de Salmstraat lijkt de schade mee te vallen.

De politie bevestigde woensdag dat in de wijk verschillende inbraken en pogingen daartoe hebben plaatsgevonden. Tot nu toe werd bij ruim 50 kelderboxen ingebroken of geprobeerd binnen te komen.

'Bij niemand iets gestolen'
Bij het appartementenblok in de winkelstraat is voor zover bekend geen waar ontvreemd, zo blijkt uit een rondgang bij de bewoners. Een in het blok woonachtige vrouw bevestigt dat beeld. "Er is bij niemand iets gestolen", zegt ze. "Maar de schrik zit er wel goed in."

Lees ook: Dieven munten het op kelderboxen: tientallen meldingen

Sloten gerepareerd
De kelderboxen zijn voor iedereen toegankelijk, dus zonder een onder de bewoners verstrekte sleutel is het onmogelijk om in die ruimte terecht te komen. Voor de zekerheid zijn woensdag alle sloten gerepareerd. Ook hangt er een briefje op de deur om bewoners te informeren.

Politie
"Als er op de bel wordt gedrukt bij een appartementencomplex, doet er altijd wel iemand open", zegt een politiewoordvoerster. "En het hang- en sluitwerk van een kelderbox is vaak makkelijk kapot te maken." De politie gaat samen met de gemeente bekijken hoe de situatie aangepakt kan worden.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen