Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Schade door eierschandaal fors hoger, nog altijd lege stallen

Geplaatst opvrijdag 20 oktober 2017 - 18:40

De besmetting van pluimvee met fipronil heeft voor 65 tot 75 miljoen euro schade veroorzaakt.

Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van het ministerie van Economische Zaken. De schade is fors hoger dan eerder werd gedacht.

Geen gevaar
Het fipronil-schandaal was afgelopen zomer groot nieuws. De hoeveelheid fipronil die in eieren werd gevonden leverde geen gevaar voor de volksgezondheid op. Het bedrijf Chickfriend veroorzaakte de problemen. Het bedrijf gebruikte de verboden stof als bestrijdingsmiddel tegen bloedluis.

Hels karwei
In Limburg ondervinden kippenboeren nog altijd problemen door de besmetting. Ze hebben nog steeds te maken met lege stallen en moeten iedere dag de strijd aan met deze gifstof. Het is een hels karwei om fipronil uit de stallen te krijgen.

Video: L1
Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Juich Tom naar de gele trui!

Tom Dumoulin is volop in de race voor een top klassering in de Tour de France. Hij kan dus alle steun gebruiken en daarom laten we weer zien dat we echte Dumoulisten zijn!

Laat zien dat je Tom steunt. Verander je profielfoto op social media en schreeuw Tom naar voren! Op Facebook hebben we weer een mooi kadertje gemaakt dat jouw profielfoto in een keer geel laat kleuren.

Verander ook je profielfoto
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag op L1 TV

Limburg is dé wielerprovincie van Nederland. En ook de mooiste provincie. Dat gaan we combineren tijdens de Tour de France. We gaan dan de provincie in met Tour de L1mbourg. Iedere dag is er vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats te zien, live op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online

Meest gelezen