Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Schade door eierschandaal fors hoger, nog altijd lege stallen

Geplaatst opvrijdag 20 oktober 2017 - 18:40

De besmetting van pluimvee met fipronil heeft voor 65 tot 75 miljoen euro schade veroorzaakt.

Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van het ministerie van Economische Zaken. De schade is fors hoger dan eerder werd gedacht.

Geen gevaar
Het fipronil-schandaal was afgelopen zomer groot nieuws. De hoeveelheid fipronil die in eieren werd gevonden leverde geen gevaar voor de volksgezondheid op. Het bedrijf Chickfriend veroorzaakte de problemen. Het bedrijf gebruikte de verboden stof als bestrijdingsmiddel tegen bloedluis.

Hels karwei
In Limburg ondervinden kippenboeren nog altijd problemen door de besmetting. Ze hebben nog steeds te maken met lege stallen en moeten iedere dag de strijd aan met deze gifstof. Het is een hels karwei om fipronil uit de stallen te krijgen.

Video: L1
Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Ingrid is het Vastelaovesgezicht 2019!

Na een werkelijk zinderende finale hebben we een winnares! Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Ingrid Breugelmans uit Roermond!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Bekijk veel meer over het Vastelaovesgezicht
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen