Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Schade bij Roda wordt verhaald op vuurwerkgooiers'

Geplaatst opmaandag 22 januari 2018 - 8:10

FC Twente wil de schade die het kunstgras van Roda afgelopen zaterdag heeft opgelopen, gaan verhalen op de verantwoordelijke personen.

Dat zegt directeur Erik Velderman van Twentse club. Volgens de directeur zijn enkele vuurwerkgooiers in beeld.

Gevaar
"Het is geweldig dat zoveel supporters naar Kerkrade reizen om de ploeg te steunen, maar vuurwerk hoort daar niet bij. Via deze weg nogmaals: stop daarmee! brengt je medesupporters in gevaar, en de club en het voetbal in discrediet", laat hij verder weten via de site van de club.

Lees ook: Schade aan kunstgras door vuurwerk in Roda-Stadion

Schade
Volgens Roda-directeur Wim Collard is het kunstgras van het stadion in Kerkrade op drie plekken verbrand. Hoe groot de schade is, is nog niet duidelijk. Een bedrijf zal de schade nog komen opnemen, laat de directeur aan L1 weten.

​Excuses
De directie van FC Twente heeft excuses gemaakt aan Roda. Ook heeft de club toegezegd om met de Limburgers contact te houden over de schade.

Wedstrijd stilgelegd
De wedstrijd tussen Roda JC en FC Twente werd in het begin even stilgelegd. Het vuur op het veld moest gedoofd worden. Delen van het kunstgras moeten na de brand vervangen worden.

Op zak
De politie hield zaterdag al drie mensen aan die vuurwerk op zak hadden. Roda JC gaat samen met FC Twente op zoek naar andere mogelijke daders. Daarbij worden onder meer camerabeelden gebruikt.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen