Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Schade bij Roda wordt verhaald op vuurwerkgooiers'

Geplaatst opmaandag 22 januari 2018 - 8:10

FC Twente wil de schade die het kunstgras van Roda afgelopen zaterdag heeft opgelopen, gaan verhalen op de verantwoordelijke personen.

Dat zegt directeur Erik Velderman van Twentse club. Volgens de directeur zijn enkele vuurwerkgooiers in beeld.

Gevaar
"Het is geweldig dat zoveel supporters naar Kerkrade reizen om de ploeg te steunen, maar vuurwerk hoort daar niet bij. Via deze weg nogmaals: stop daarmee! brengt je medesupporters in gevaar, en de club en het voetbal in discrediet", laat hij verder weten via de site van de club.

Lees ook: Schade aan kunstgras door vuurwerk in Roda-Stadion

Schade
Volgens Roda-directeur Wim Collard is het kunstgras van het stadion in Kerkrade op drie plekken verbrand. Hoe groot de schade is, is nog niet duidelijk. Een bedrijf zal de schade nog komen opnemen, laat de directeur aan L1 weten.

​Excuses
De directie van FC Twente heeft excuses gemaakt aan Roda. Ook heeft de club toegezegd om met de Limburgers contact te houden over de schade.

Wedstrijd stilgelegd
De wedstrijd tussen Roda JC en FC Twente werd in het begin even stilgelegd. Het vuur op het veld moest gedoofd worden. Delen van het kunstgras moeten na de brand vervangen worden.

Op zak
De politie hield zaterdag al drie mensen aan die vuurwerk op zak hadden. Roda JC gaat samen met FC Twente op zoek naar andere mogelijke daders. Daarbij worden onder meer camerabeelden gebruikt.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie

Limburgs_kampioenschap_latje_trap

Overzicht
Uitgelicht
Limburgs Kampioenschap Latje Trap

L1 organiseert deze zomer in samenwerking met Moonen Movies het Limburgs Kampioenschap Latje Trap. Hierbij is het doel om het vaakst de lat te raken vanaf verschillende afstanden. Schop jij het tot de finale in het stadion van één van de Limburgse profclubs? Schrijf je dan in voor een van de onderstaande voorronden verspreid door de provincie.

Schrijf je in voor het LK Latje Trap
Festivals in Limburg
Uitgelicht
Het laatste festivalnieuws in Limburg

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering, kaartverkoop en andere informatie die je niet mag missen vind je hier.

Festivals in Limburg
Uitgelicht
Wij willen met jullie naar Pinkpop!

We zijn op zoek naar een familie die-hard Pinkpoppers. Welke familie gaat met 3 generaties naar Pinkpop? Opa en/of oma, vader en/of moeder, zoon en/of dochter die niet kunnen wachten om mee te brullen met de Foo Fighters, Pearl Jam en Bruno Mars.

Sjoerd en Stefan willen meekijken hoe de familie geniet van al het moois dat Pinkpop te bieden heeft. Vrijdag en zaterdag volgen ze jullie om te zien hoe er gechilled, gefeest en gelachen wordt. Een mooiere aftermovie kan niet!

Geef je op
Advertentie
Wij feliciteren alle ouders met een nieuw wonder

Is er bij jou in de familie of vriendenkring in 2017 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

babyfoto-rubriek

Meest gelezen