Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Schade bij Roda wordt verhaald op vuurwerkgooiers'

Geplaatst opmaandag 22 januari 2018 - 8:10

FC Twente wil de schade die het kunstgras van Roda afgelopen zaterdag heeft opgelopen, gaan verhalen op de verantwoordelijke personen.

Dat zegt directeur Erik Velderman van Twentse club. Volgens de directeur zijn enkele vuurwerkgooiers in beeld.

Gevaar
"Het is geweldig dat zoveel supporters naar Kerkrade reizen om de ploeg te steunen, maar vuurwerk hoort daar niet bij. Via deze weg nogmaals: stop daarmee! brengt je medesupporters in gevaar, en de club en het voetbal in discrediet", laat hij verder weten via de site van de club.

Lees ook: Schade aan kunstgras door vuurwerk in Roda-Stadion

Schade
Volgens Roda-directeur Wim Collard is het kunstgras van het stadion in Kerkrade op drie plekken verbrand. Hoe groot de schade is, is nog niet duidelijk. Een bedrijf zal de schade nog komen opnemen, laat de directeur aan L1 weten.

​Excuses
De directie van FC Twente heeft excuses gemaakt aan Roda. Ook heeft de club toegezegd om met de Limburgers contact te houden over de schade.

Wedstrijd stilgelegd
De wedstrijd tussen Roda JC en FC Twente werd in het begin even stilgelegd. Het vuur op het veld moest gedoofd worden. Delen van het kunstgras moeten na de brand vervangen worden.

Op zak
De politie hield zaterdag al drie mensen aan die vuurwerk op zak hadden. Roda JC gaat samen met FC Twente op zoek naar andere mogelijke daders. Daarbij worden onder meer camerabeelden gebruikt.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Stem op je favoriete Vastelaovesgezicht

We zoeken weer een nieuw gezicht voor het nieuwe vastelaovesseizoen! Wie o wie wordt het nieuwe gezicht van de Vastelaovend? Er zijn 8 finalisten!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Stem op je favoriet
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen