Overslaan en naar de inhoud gaan

Schade aan voetbalvelden door keverplaag

Geplaatst opvrijdag 16 september 2016 - 6:38

Voetbalvelden in Gulpen, Wijlre en Mechelen zijn getroffen door een keverplaag.

De grond van de voetbalvelden is flink omgewoeld.

Natuurramp
Het is de tweede ‘natuurramp’ die de gemeente Gulpen-Wittem in korte tijd treft. Rond de visvijvers bij kasteel Wijlre zijn tientallen bomen aangevreten door bevers, die zich tegoeddoen aan de bast, waardoor de bomen afsterven.

Dassen en zwijnen
Bij de voetbalvelden wordt de schade veroorzaakt door dassen en wilde zwijnen, zegt wethouder Piet Franssen van Gulpen-Wittem. "Die komen af op de kevers die vlak onder de grond zitten”, zegt hij. „Bij het zoeken naar verse kevers vernielen zij de hele grasmat."

Gulpen
Vooral op het sportpark van FC Gulpen is de schade aanzienlijk, constateert Franssen: "Op het hoofdveld ligt kunstgras, daar is niets aan de hand. Maar het trainingsveld heeft nog natuurgras. Daar wemelt het werkelijk van de kevers; daar zitten honderden, zo niet duizenden van die insecten in de grond."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Mysterieuze tekens op stoep zorgen voor onrust in Gulpen
Stroomstoring treft Mechelen, Epen en Gulpen
Taakstraffen voor mishandeling Yoeran Meertens
'Exotische insecten blijven toenemen'
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen