Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Schade aan voetbalvelden door keverplaag

Geplaatst opvrijdag 16 september 2016 - 6:38

Voetbalvelden in Gulpen, Wijlre en Mechelen zijn getroffen door een keverplaag.

De grond van de voetbalvelden is flink omgewoeld.

Natuurramp
Het is de tweede ‘natuurramp’ die de gemeente Gulpen-Wittem in korte tijd treft. Rond de visvijvers bij kasteel Wijlre zijn tientallen bomen aangevreten door bevers, die zich tegoeddoen aan de bast, waardoor de bomen afsterven.

Dassen en zwijnen
Bij de voetbalvelden wordt de schade veroorzaakt door dassen en wilde zwijnen, zegt wethouder Piet Franssen van Gulpen-Wittem. "Die komen af op de kevers die vlak onder de grond zitten”, zegt hij. „Bij het zoeken naar verse kevers vernielen zij de hele grasmat."

Gulpen
Vooral op het sportpark van FC Gulpen is de schade aanzienlijk, constateert Franssen: "Op het hoofdveld ligt kunstgras, daar is niets aan de hand. Maar het trainingsveld heeft nog natuurgras. Daar wemelt het werkelijk van de kevers; daar zitten honderden, zo niet duizenden van die insecten in de grond."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Stroomstoring treft Mechelen, Epen en Gulpen
Mysterieuze tekens op stoep zorgen voor onrust in Gulpen
Taakstraffen voor mishandeling Yoeran Meertens
Mishandelaars Yoeran Meertens gaan in hoger beroep
Overzicht
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures

Meest gelezen