Overslaan en naar de inhoud gaan

Schade aan voetbalvelden door keverplaag

Geplaatst opvrijdag 16 september 2016 - 6:38

Voetbalvelden in Gulpen, Wijlre en Mechelen zijn getroffen door een keverplaag.

De grond van de voetbalvelden is flink omgewoeld.

Natuurramp
Het is de tweede ‘natuurramp’ die de gemeente Gulpen-Wittem in korte tijd treft. Rond de visvijvers bij kasteel Wijlre zijn tientallen bomen aangevreten door bevers, die zich tegoeddoen aan de bast, waardoor de bomen afsterven.

Dassen en zwijnen
Bij de voetbalvelden wordt de schade veroorzaakt door dassen en wilde zwijnen, zegt wethouder Piet Franssen van Gulpen-Wittem. "Die komen af op de kevers die vlak onder de grond zitten”, zegt hij. „Bij het zoeken naar verse kevers vernielen zij de hele grasmat."

Gulpen
Vooral op het sportpark van FC Gulpen is de schade aanzienlijk, constateert Franssen: "Op het hoofdveld ligt kunstgras, daar is niets aan de hand. Maar het trainingsveld heeft nog natuurgras. Daar wemelt het werkelijk van de kevers; daar zitten honderden, zo niet duizenden van die insecten in de grond."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Stroomstoring treft Mechelen, Epen en Gulpen
Taakstraffen voor mishandeling Yoeran Meertens
Mysterieuze tekens op stoep zorgen voor onrust in Gulpen
Mishandelaars Yoeran Meertens gaan in hoger beroep
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen