Overslaan en naar de inhoud gaan

Schade aan voetbalvelden door keverplaag

Geplaatst opvrijdag 16 september 2016 - 6:38

Voetbalvelden in Gulpen, Wijlre en Mechelen zijn getroffen door een keverplaag.

De grond van de voetbalvelden is flink omgewoeld.

Natuurramp
Het is de tweede ‘natuurramp’ die de gemeente Gulpen-Wittem in korte tijd treft. Rond de visvijvers bij kasteel Wijlre zijn tientallen bomen aangevreten door bevers, die zich tegoeddoen aan de bast, waardoor de bomen afsterven.

Dassen en zwijnen
Bij de voetbalvelden wordt de schade veroorzaakt door dassen en wilde zwijnen, zegt wethouder Piet Franssen van Gulpen-Wittem. "Die komen af op de kevers die vlak onder de grond zitten”, zegt hij. „Bij het zoeken naar verse kevers vernielen zij de hele grasmat."

Gulpen
Vooral op het sportpark van FC Gulpen is de schade aanzienlijk, constateert Franssen: "Op het hoofdveld ligt kunstgras, daar is niets aan de hand. Maar het trainingsveld heeft nog natuurgras. Daar wemelt het werkelijk van de kevers; daar zitten honderden, zo niet duizenden van die insecten in de grond."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Stroomstoring treft Mechelen, Epen en Gulpen
Taakstraffen voor mishandeling Yoeran Meertens
Mysterieuze tekens op stoep zorgen voor onrust in Gulpen
Mishandelaars Yoeran Meertens gaan in hoger beroep
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen