Overslaan en naar de inhoud gaan

Schaatsmarathon op Zwart Water afgeblazen

Geplaatst opdinsdag 24 januari 2017 - 9:47

Het Gewestelijk Kampioenschap schaatsen op natuurijs gaat niet door.

Het ijs van het Zwart Water bij Venlo is niet dik genoeg. Het is nu krap acht centimeter en moet eigenlijk twaalf centimeter dik zijn.

Lang geleden
Voorzitter Hans
Uithoven van de Marathoncommissie van de KNSB Zuid heeft samen met de Recreatieve Schaatsvereniging Noord-Limburg het ijs opgemeten. Tot zijn grote spijt gaat het niet door. "Het is alweer lang geleden dat er in onze regio een marathon op natuurijs kon worden verreden", aldus Uithoven. Hij had gehoopt dat er tussen de 30 en 50 schaatsers een mooie strijd hadden kunnen leveren.

Er is voor de komende nachten nog pittige vorst aangekondigd, maar daarmee groeit het ijs onvoldoende om op dikte te komen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen