Overslaan en naar de inhoud gaan

Schaatser Guido Maat onderuit in marathon in Amsterdam

Geplaatst opdinsdag 23 oktober 2018 - 22:55

Schaatser Guido Maat is de eerste Limburger in negen jaar tijd die meedoet aan de landelijke marathoncompetitie. Hij heeft die historische deelname echter niet kunnen bekronen met een mooie prestatie in Amsterdam.

De 22-jarige Maat maakte afgelopen weekend op de Jaap Edenbaan in Amsterdam zijn debuut bij de B-mannen, kon zich in het begin van de wedstrijd goed handhaven in het 70-koppige deelnemersveld, maar raakte na 20 ronden betrokken bij een valpartij.

Geen comeback
Hij kwam niet meer terug in het peloton dat toen ging versnellen. De schaatser uit Schimmert is tevreden over de rondes die hij tot zijn val gereden had. "Vallen hoort bij het rijden in zo'n peloton", aldus Maat, die zich voorbereidt op de marathon van komend weekend in Deventer en zo'n zes dagen per week met zijn sport bezig is.

Even wennen
Toch moet Maat bekennen dat het rijden in zo'n grote groep wennen is. "Er wordt veel harder gereden dan in de wedstrijden die ik tot nu toe betwistte. De schaatsers zitten korter op elkaar en vechten allemaal om een plekje om in het peloton mee te kunnen gaan", vertelt hij aan L1 Radio.

Maat wil de komende tijd vooral wedstrijdervaring opdoen. Elk weekend is er wel ergens een schaatsmarathon. De sportman uit Schimmert hoopt later dit seizoen aan het Nederlands kampioenschap deel te nemen.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu
Uitgelicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu

Violist en orkestleider André Rieu vertelt in een openhartig interview over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière van violist naar orkestleder en entertainer van wereldformaat.

Rieu stelde samen met zijn vrouw Marjorie voor L1 TV exclusief een programma samen met hoogtepunten van alle concerten op het Vrijthof in Maastricht.

Zaterdag en zondag op L1 TV
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Kom helemaal in de stemming voor de LVK-Finale

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen