Overslaan en naar de inhoud gaan

Schaatser Guido Maat onderuit in marathon in Amsterdam

Geplaatst opdinsdag 23 oktober 2018 - 22:55

Schaatser Guido Maat is de eerste Limburger in negen jaar tijd die meedoet aan de landelijke marathoncompetitie. Hij heeft die historische deelname echter niet kunnen bekronen met een mooie prestatie in Amsterdam.

De 22-jarige Maat maakte afgelopen weekend op de Jaap Edenbaan in Amsterdam zijn debuut bij de B-mannen, kon zich in het begin van de wedstrijd goed handhaven in het 70-koppige deelnemersveld, maar raakte na 20 ronden betrokken bij een valpartij.

Geen comeback
Hij kwam niet meer terug in het peloton dat toen ging versnellen. De schaatser uit Schimmert is tevreden over de rondes die hij tot zijn val gereden had. "Vallen hoort bij het rijden in zo'n peloton", aldus Maat, die zich voorbereidt op de marathon van komend weekend in Deventer en zo'n zes dagen per week met zijn sport bezig is.

Even wennen
Toch moet Maat bekennen dat het rijden in zo'n grote groep wennen is. "Er wordt veel harder gereden dan in de wedstrijden die ik tot nu toe betwistte. De schaatsers zitten korter op elkaar en vechten allemaal om een plekje om in het peloton mee te kunnen gaan", vertelt hij aan L1 Radio.

Maat wil de komende tijd vooral wedstrijdervaring opdoen. Elk weekend is er wel ergens een schaatsmarathon. De sportman uit Schimmert hoopt later dit seizoen aan het Nederlands kampioenschap deel te nemen.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen