Overslaan en naar de inhoud gaan

Schaatsbaan in Geleen is weer open

Geplaatst opwoensdag 26 oktober 2016 - 8:06

Vanaf woensdag kan er weer geschaatst worden op de buitenbaan in Geleen.

Het is voor de organisatie ieder jaar opnieuw een gevecht met Moeder Natuur om de baan klaar te krijgen voor de herfstvakantie. Ook dit jaar was het kantje boord vertelt manager Ralph Verbael. "In de afgelopen acht jaar is het drie keer gelukt om open te gaan bij aanvang van de herfstvakantie. Dit jaar is dat deels gelukt."

Te warm
"De situatie is verre van ideaal om ijs te maken. Simpelweg omdat het te warm is. Afgelopen weekend was het 's nachts voor het eerst echt koud. Daardoor kregen we een eerste laagje ijs waar je vervolgens op kunt voort borduren", aldus Verbael.

4 centimeter
De ijsvloer was dinsdag nog 3.5 cm dik. De schaatsclub hanteert een minimum dikte van 4 centimeter. Woensdagochtend is het ijs dik genoeg om de
schaatsliefhebbers te ontvangen. De buitenbaan in Geleen en de Jaap Eden-baan in Amsterdam zijn de enige twee buitenbanen (van 400 meter) in Nederland.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Met 20 graden ijsbaan op: uurrecord schaatsen neergezet
Schaatsen Geleen (16 jan 2021)
Fris, maar wel lekker: schaatsen en koudwaterzwemmen
Schaatsbaan Geleen weer open
Trainingen vallen in het water door smelten ijsbaan
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen