Overslaan en naar de inhoud gaan

Schaatsbaan in Geleen is weer open

Geplaatst opwoensdag 26 oktober 2016 - 8:06

Vanaf woensdag kan er weer geschaatst worden op de buitenbaan in Geleen.

Het is voor de organisatie ieder jaar opnieuw een gevecht met Moeder Natuur om de baan klaar te krijgen voor de herfstvakantie. Ook dit jaar was het kantje boord vertelt manager Ralph Verbael. "In de afgelopen acht jaar is het drie keer gelukt om open te gaan bij aanvang van de herfstvakantie. Dit jaar is dat deels gelukt."

Te warm
"De situatie is verre van ideaal om ijs te maken. Simpelweg omdat het te warm is. Afgelopen weekend was het 's nachts voor het eerst echt koud. Daardoor kregen we een eerste laagje ijs waar je vervolgens op kunt voort borduren", aldus Verbael.

4 centimeter
De ijsvloer was dinsdag nog 3.5 cm dik. De schaatsclub hanteert een minimum dikte van 4 centimeter. Woensdagochtend is het ijs dik genoeg om de
schaatsliefhebbers te ontvangen. De buitenbaan in Geleen en de Jaap Eden-baan in Amsterdam zijn de enige twee buitenbanen (van 400 meter) in Nederland.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Met 20 graden ijsbaan op: uurrecord schaatsen neergezet
Schaatsen Geleen (16 jan 2021)
Fris, maar wel lekker: schaatsen en koudwaterzwemmen
Schaatsbaan Geleen weer open
Trainingen vallen in het water door smelten ijsbaan
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen