Overslaan en naar de inhoud gaan

Schaarste onder de startschutters: wie lost het schot?

Geplaatst opzaterdag 18 mei 2019 - 17:12

Vrijwilligers die tijdens een atletiekwedstrijd het signaal geven om te starten, blijken schaars. Volgens de Atletiekunie is er altijd wel iemand te vinden, maar kan het bij kleine avondlopen een uitdaging zijn om een starter te vinden.

Om het startschot te mogen lossen is een speciale opleiding van de Atletiekunie nodig. Daarnaast moet je vanwege het schieten ook helemaal gescreend worden.

Angst voor wapen
Bij atletiekvereniging Scopias in Venlo is onlangs een opleiding gestart waar deelnemers een twaalf uur durende training krijgen. Na een oproep is er maar een handjevol deelnemers dat zich heeft opgegeven. Volgens opleider Cor Nagtzaam komt dat doordat er veel meer bij komt kijken. Een starter moet zorgen dat de atleten goed staan, er geen bewegingen zijn, zorgen voor de veiligheid en hij mag er geen baan als trainer of voorzitter bij doen. Voor veel vrijwilligers is dat vaak een reden om juist voor een andere functie te kiezen. Daarnaast zijn er ook mensen die angst hebben om met een wapen te schieten.

Grijze starters
Marcel Gubbels is vrijwilliger bij atletiekvereniging Scopias en is wel aan de opleiding begonnen. Hij is gevraagd door een starter die al wat op leeftijd is en ziet een vergrijzing in de starters. Gubbels wist al dat er meer bij komt kijken, maar ziet nu pas dat de opleiding veel breder is. Hoeveel starters er in Limburg zijn, weet Nagtzaam niet. Hij zegt echter altijd bereid om bij een Limburgse atletiekvereniging les te geven, zodat ook bij kleine avondlopen een starter te vinden is.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen