Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Schaarste onder de startschutters: wie lost het schot?

Geplaatst opzaterdag 18 mei 2019 - 17:12

Vrijwilligers die tijdens een atletiekwedstrijd het signaal geven om te starten, blijken schaars. Volgens de Atletiekunie is er altijd wel iemand te vinden, maar kan het bij kleine avondlopen een uitdaging zijn om een starter te vinden.

Om het startschot te mogen lossen is een speciale opleiding van de Atletiekunie nodig. Daarnaast moet je vanwege het schieten ook helemaal gescreend worden.

Angst voor wapen
Bij atletiekvereniging Scopias in Venlo is onlangs een opleiding gestart waar deelnemers een twaalf uur durende training krijgen. Na een oproep is er maar een handjevol deelnemers dat zich heeft opgegeven. Volgens opleider Cor Nagtzaam komt dat doordat er veel meer bij komt kijken. Een starter moet zorgen dat de atleten goed staan, er geen bewegingen zijn, zorgen voor de veiligheid en hij mag er geen baan als trainer of voorzitter bij doen. Voor veel vrijwilligers is dat vaak een reden om juist voor een andere functie te kiezen. Daarnaast zijn er ook mensen die angst hebben om met een wapen te schieten.

Grijze starters
Marcel Gubbels is vrijwilliger bij atletiekvereniging Scopias en is wel aan de opleiding begonnen. Hij is gevraagd door een starter die al wat op leeftijd is en ziet een vergrijzing in de starters. Gubbels wist al dat er meer bij komt kijken, maar ziet nu pas dat de opleiding veel breder is. Hoeveel starters er in Limburg zijn, weet Nagtzaam niet. Hij zegt echter altijd bereid om bij een Limburgse atletiekvereniging les te geven, zodat ook bij kleine avondlopen een starter te vinden is.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen