Overslaan en naar de inhoud gaan

Schaap op vijfde verdieping flat: 'Je verwacht het niet'

Geplaatst opdonderdag 19 maart 2020 - 12:37

Een alerte bewoner heeft in samenwerking met de politie een schaap van de vijfde verdieping van een flatgebouw in Beek bevrijd.

Het wollige beest paradeerde woensdagavond op de galerij van het gebouw. "Schapen verwacht je te tellen als je naar bed gaat en in slaap wil vallen, maar niet voor je voordeur", aldus bewoner Odette.

Schaapachtig
Zij woont op de vijfde verdieping van één van de Carmelflats aan de Kennedylaan in Beek. Haar aandacht werd getrokken door lawaai op de galerij. "Nadat het gestommel was bedaard ging ik kijken of er iets was gebeurd. Toen stond daar het schaap. Dat keek ons behoorlijk schaapachtig aan."

Baldadigheid
Vermoedelijk hebben onverlaten het schaap in de lift gezet. "We hebben niet het vermoeden dat het schaap uit eigen initiatief de flat in is gewandeld", aldus de flatbewoonster, die direct de politie optrommelde. De politie geeft aan uit te gaan van een baldadige actie van jongeren. Er is echter niemand bekeurd of aangehouden. "Doorgaans gaan we wel met de mogelijke verantwoordelijken in gesprek", zegt een woordvoerder van de politie.

Lift
Het schaap moest uiteraard ook weer vijf verdiepingen naar beneden. Ondanks dat het volgens de bewoonster een groot én bang schaap was, ging dat redelijk vlotjes. "We hebben het dier een riem omgedaan en vervolgens is 'ie, met de politie, met de lift naar beneden gegaan. Die lift leek het dier nog leuk te vinden ook."

Terug in de wei
Aan de hand van het oornummer van het schaap kon de rechtmatige eigenaar achterhaald worden, zo geeft de politiewoordvoerder aan. "Die is het dier met zijn auto komen halen. Inmiddels is het schaap weer terug in de wei." De bewoonster spreekt, ondanks haar medelijden voor het schaap, van een 'hilarisch gebeuren'. "Maar eind goed, al goed."

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen