Overslaan en naar de inhoud gaan

'Scareclowns' Toverland krijgen begeleiding

Geplaatst opwoensdag 25 oktober 2017 - 20:59

Attractiepark Toverland zet extra begeleiders in om de enge clowns in het park hun werk te kunnen laten doen.

De zogenaamde 'scareclowns' jagen de bezoekers de stuipen op het lijf, waardoor mensen als schrikreactie rake klappen zouden kunnen uitdelen.

Kopstoot
I
n een interview met website Vice laat een horrorclown van het pretpark weten dat hij weleens een kopstoot van een bezoeker heeft gekregen nadat hij haar liet schrikken. Ook zijn collega's zijn regelmatig de klos, terwijl zij gewoon hun werk doen.

Lastige jongeren
Naast de agressieve schrikreacties, hebben de clowns ook last van groepen jongeren die de clowns bewust proberen te schoppen of te slaan. Een vlogger legde dit vast op beeld. Volgens de clown is het zonde dat dit gebeurt en haalt het de magie van het park weg.

Begeleiding
​Toverland heeft besloten dat de clowns dit jaar beveiligd worden door mensen van het 'sfeerbeheer'-team. Per vijf clowns loopt er een medewerker mee die hen continu in de gaten houdt. Toverland stelt dat haar karakters altijd door een medewerker worden begeleid. Volgens het attractiepark heeft er één incident plaatsgevonden.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen