Overslaan en naar de inhoud gaan

Saunaclub YinYang mag open blijven ondanks drugsvondst

Geplaatst opwoensdag 29 november 2017 - 13:47

Saunaclub YinYang in Roermond mag open blijven. Zo luidt de uitspraak van de bestuursrechter in Roermond woensdag.

De gemeente wilde het pand sluiten, omdat er op 26 november 2016 tijdens een grote politie-inval drugs in de club werd aangetroffen.

Drugs
Burgemeester Rianne Donders van Roermond besloot tot de sluiting nadat er op 26 november 2016 tijdens een grote politie-inval in kastjes en auto's van klanten van de seksclub 6,92 gram harddrugs waren gevonden. Er zou volgens haar sprake zijn van drugshandel. Daartegen ging YinYang in beroep. In maart al schorste de voorzieningenrechter dit besluit in afwachting van de uitspraak in de beroepszaak.

Advocaat van de club Inez Weski gaf tijdens een eerdere zitting aan dat de gemeente beter de handdoek in de ring kan gooien. De drugs zouden van klanten zijn en volgens haar is het hele onderzoek 'redelijk slordig' geweest.

Lees ook: Advocaat YinYang: 'Roermond kan zaak beter stoppen'

Niet bewezen
Volgens de rechtbank zitten er onvolledigheden in het politieonderzoek en kan drugshandel niet bewezen worden. Zo is niet duidelijk in welke kastjes of auto's de drugs zouden zijn gevonden. Alles bij elkaar genomen kon de burgemeester dan ook geen gebruik maken van haar bevoegdheid om de seksclub te sluiten, vindt de rechtbank.

Lees ook: Rechter zet streep door sluiting seksclub YinYang

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen