Overslaan en naar de inhoud gaan

Saunaclub Roermond wisselde geld in kipcash-zaak

Geplaatst opwoensdag 14 december 2016 - 6:00

Het geld dat werd verpakt in de kiprollades van de Roermondse vleeshandelaar Hennie van Rey, is vooraf gewisseld bij saunaclub YinYang in Roermond.

Dat bevestigt het Openbaar Ministerie (OM) in De Limburger. Het ging om kleine coupures die werden omgewisseld voor biljetten van 500 euro.

Drugsmiljoenen
Van Rey wordt ervan verdacht deel uit te hebben gemaakt van een netwerk dat miljoenen euro's aan drugsgeld heeft witgewassen. Dat gebeurde door geld te verstoppen in kiprollades bij zijn vleesbedrijf in Roermond. Via Aruba werd de ‘kipcash’ doorgesluisd naar de leiders van een drugskartel in Venezuela.

Veroordelingen
Inmiddels zijn op Aruba drie mannen veroordeeld voor hun aandeel in het netwerk tot celstraffen van vijf jaar, onder wie de in Herten geboren Ramon H.. Hij zou samen met de Roermondse vleeshandelaar de drijvende kracht achter de kipcashtransporten zijn geweest. Van Rey zal later in Nederland terecht staan.

Meer hierover in De Limburger van woensdag of op DeLimburger.nl

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Justitie: 45 miljoen witgewassen via 'kipcashnetwerk'
Kipcash-smokkelaar Hennie van Rey kiest toch voor cel
Hennie van Rey zegt sorry voor witwassen in Kipcash-zaak
Arubaanse verdachten kipcashzaak ook ‘vrij’
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen