Overslaan en naar de inhoud gaan

Sauna met uitzicht: Thermae 2000 investeert miljoenen

Geplaatst opzaterdag 23 november 2019 - 7:00

Het wellnesscentrum Thermae 2000 in Valkenburg heeft drie miljoen euro geïnvesteerd in het nieuwe gebouw 'Infinitum'.

In 2023 wil Thermae 2000 nog 13 miljoen investeren. Dat bedrag komt bovenop de investeringen die het bedrijf de afgelopen jaren al heeft gedaan.

Panoramisch uitzicht
Het nieuwe complex heeft onder andere een sauna met een panoramisch uitzicht op het Heuvelland en verschillende relaxruimtes. 'Infinitum' was vrijdag alleen te bezoeken voor genodigden. Vanaf 2 december is het ook geopend voor publiek.

Bronwater
Thermae 2000 investeerde in het moderniseren van kleedkamers, de whirlpools en het nieuwe complex. Maar dat is volgens directeur Bastiaan Klomp pas het begin. "We gaan alle sauna's renoveren en het aantal hotelkamers uitbreiden. Ook gaan we de kamers koelen en verwarmen met bronwater."

Grotsauna
Het grootste deel van de nieuwe investeringen gaat naar een saunacomplex onder de grond. "Hieronder, op 35 meter diepte, ligt de oude aquariumgroeve", zegt Klomp. "Die hebben we gepacht van de gemeente. Daar gaan we een wellnesscomplex maken in een mergelgroeve."

Bij het bedrijf werken zo'n 175 mensen. Als de grotsauna rond 2023 klaar is, zal het aantal banen toenemen. Hoeveel extra banen er dan bijkomen, is nog niet bekend.

200.000 bezoekers
Thermae 2000 trekt nu jaarlijks ruim 200.000 bezoekers. Met de investeringen wil het bedrijf volgens aandeelhouder John Stoffers niet per se meer bezoekers trekken. "We hopen dat mensen langer bij ons blijven. Dat ze een paar dagen in Valkenburg vertoeven. Dat ze meer behandelingen nemen."

Concurrentie
Thermae 2000 bestaat dit jaar 30 jaar en is het oudste wellnessresort van Nederland. Sindsdien is de concurrentie fors toegenomen. Daarom zijn de investeringen volgens het bedrijf noodzakelijk. "Ieder bedrijf dat niet investeert, staat stil. Niet investeren is teruggaan in de tijd", stelt Klomp. "Wij moeten investeren om dit bedrijf een toekomst te bieden."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen