Overslaan en naar de inhoud gaan

Satudarah-verdachten blijven achter tralies

Geplaatst opmaandag 11 juni 2018 - 15:44

De Satudarah-leden die eind vorig jaar zijn opgepakt voor afpersing en bedreiging, blijven in voorarrest.

Dat is maandag besloten door de rechtbank in Roermond.

Aanklachten
In totaal moeten tien leden van de motorclub voor de rechtbank verschijnen. Ze worden verdacht van het lid zijn van een criminele organisatie, afpersing, bedreiging, mishandeling, diefstal en witwassen.

Gijzeling
De rechtszaak draait om een incident in het clubhuis van Satudarah in Geleen. Hierbij zou een man zijn gegijzeld en mishandeld. Tijdens een grote politieactie in december vorig jaar werden de verdachten opgepakt. Ook werden toen wapens, drugs, meerdere motoren en grote sommen geld in beslag genomen

Lees ook: Geladen wapens en grote sommen geld bij Satudarah-actie

Voorarrest
Acht van de verdachten zitten in voorarrest. Voor een aantal van hen werd gevraagd dit voorarrest op te schorten, omdat het bewijs te mager zou zijn. De rechtbank legde deze verzoeken naast zich neer.

Verbod
Deze zaak loopt terwijl er landelijk een civiele procedure loopt om de motorclub te verbieden. Het Openbaar Ministerie wil een verbod van Satudarah omdat de club zou handelen in strijd met de openbare orde en een 'subcultuur heeft ontwikkeld die geweld verheerlijkt.'

Lees ook: Justitie wil verbod Satudarah

Volgens advocate Francoise Landerloo speelt die procedure een rol in hoe haar cliënten worden benaderd: "Je hoort het in de requisitoir van de officier van justitie: het is Satudarah, het is een club, ze dekken mekaar allemaal."

Behandeling
Wanneer de rechtszaak tegen deze 10 verdachten inhoudelijk wordt behandeld is nog onbekend. Vermoedelijk wordt dat pas aan het einde van dit jaar.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen