Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Satudarah-verdachten blijven achter tralies

Geplaatst opmaandag 11 juni 2018 - 15:44

De Satudarah-leden die eind vorig jaar zijn opgepakt voor afpersing en bedreiging, blijven in voorarrest.

Dat is maandag besloten door de rechtbank in Roermond.

Aanklachten
In totaal moeten tien leden van de motorclub voor de rechtbank verschijnen. Ze worden verdacht van het lid zijn van een criminele organisatie, afpersing, bedreiging, mishandeling, diefstal en witwassen.

Gijzeling
De rechtszaak draait om een incident in het clubhuis van Satudarah in Geleen. Hierbij zou een man zijn gegijzeld en mishandeld. Tijdens een grote politieactie in december vorig jaar werden de verdachten opgepakt. Ook werden toen wapens, drugs, meerdere motoren en grote sommen geld in beslag genomen

Lees ook: Geladen wapens en grote sommen geld bij Satudarah-actie

Voorarrest
Acht van de verdachten zitten in voorarrest. Voor een aantal van hen werd gevraagd dit voorarrest op te schorten, omdat het bewijs te mager zou zijn. De rechtbank legde deze verzoeken naast zich neer.

Verbod
Deze zaak loopt terwijl er landelijk een civiele procedure loopt om de motorclub te verbieden. Het Openbaar Ministerie wil een verbod van Satudarah omdat de club zou handelen in strijd met de openbare orde en een 'subcultuur heeft ontwikkeld die geweld verheerlijkt.'

Lees ook: Justitie wil verbod Satudarah

Volgens advocate Francoise Landerloo speelt die procedure een rol in hoe haar cliënten worden benaderd: "Je hoort het in de requisitoir van de officier van justitie: het is Satudarah, het is een club, ze dekken mekaar allemaal."

Behandeling
Wanneer de rechtszaak tegen deze 10 verdachten inhoudelijk wordt behandeld is nog onbekend. Vermoedelijk wordt dat pas aan het einde van dit jaar.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen