Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Satudarah-verdachten blijven achter tralies

Geplaatst opmaandag 11 juni 2018 - 15:44

De Satudarah-leden die eind vorig jaar zijn opgepakt voor afpersing en bedreiging, blijven in voorarrest.

Dat is maandag besloten door de rechtbank in Roermond.

Aanklachten
In totaal moeten tien leden van de motorclub voor de rechtbank verschijnen. Ze worden verdacht van het lid zijn van een criminele organisatie, afpersing, bedreiging, mishandeling, diefstal en witwassen.

Gijzeling
De rechtszaak draait om een incident in het clubhuis van Satudarah in Geleen. Hierbij zou een man zijn gegijzeld en mishandeld. Tijdens een grote politieactie in december vorig jaar werden de verdachten opgepakt. Ook werden toen wapens, drugs, meerdere motoren en grote sommen geld in beslag genomen

Lees ook: Geladen wapens en grote sommen geld bij Satudarah-actie

Voorarrest
Acht van de verdachten zitten in voorarrest. Voor een aantal van hen werd gevraagd dit voorarrest op te schorten, omdat het bewijs te mager zou zijn. De rechtbank legde deze verzoeken naast zich neer.

Verbod
Deze zaak loopt terwijl er landelijk een civiele procedure loopt om de motorclub te verbieden. Het Openbaar Ministerie wil een verbod van Satudarah omdat de club zou handelen in strijd met de openbare orde en een 'subcultuur heeft ontwikkeld die geweld verheerlijkt.'

Lees ook: Justitie wil verbod Satudarah

Volgens advocate Francoise Landerloo speelt die procedure een rol in hoe haar cliënten worden benaderd: "Je hoort het in de requisitoir van de officier van justitie: het is Satudarah, het is een club, ze dekken mekaar allemaal."

Behandeling
Wanneer de rechtszaak tegen deze 10 verdachten inhoudelijk wordt behandeld is nog onbekend. Vermoedelijk wordt dat pas aan het einde van dit jaar.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen