Overslaan en naar de inhoud gaan

Satudarah-leden voor de rechter: 'Afpersing, wapens en drugs'

Geplaatst opmaandag 10 december 2018 - 6:00

Ruim een jaar na de inval in het Geleense clubhuis van motorclub Satudarah, staan zeven leden voor de rechter. Justitie verdenkt ze onder meer van afpersing, gijzeling en wapenbezit.

Maandag is de eerste van zeker vier zittingsdagen. Het is aan de officier van justitie om te bewijzen dat de leden daadwerkelijk strafbare feiten hebben gepleegd.

Lees ook: Politie valt panden Satudarah binnen: meerdere aanhoudingen

Onder druk
Veel zal afhangen van camera- en geluidopnames die door de politie zijn gemaakt in het clubhuis van het Geleense Satudarah-chapter. Er zou onder meer te zien zijn hoe iemand bad standing uit de club wordt gezet, waarop hij zijn motor moet afstaan én onder druk geld moet betalen. Ook zou een zakelijk geschil over een wietplantage zijn 'opgelost', door de wederpartij flink onder druk te zetten in het clubhuis.

Zeven zaken
Naast afpersing en gijzeling worden de leden vervolgd voor zaken als wapen- en drugsbezit en witwassen. Van de tien verdachten staan er deze week overigens 'slechts' zeven voor de rechter. De overige drie zaken worden in januari behandeld, omdat een van de betrokken advocaten deze week verhinderd was. Eén van die drie verdachten is de leider van het Geleense chapter, Stephan P. (42).

Kern van vijf
Deze Stephan behoort volgens justitie tot de kern van de motorclub in Geleen, evenals familieleden Emanuel (36) en Anthony (37), Paul S. (34) en Dave E. (44). Buiten Stephan staat de hele kern deze week voor de rechter. Verder moeten ook twee Maastrichtenaren van 38 en 39 jaar oud en de 27-jarige Gelener Jessey van der W. zich verantwoorden.

In december 2017 viel de politie binnen in het clubhuis aan de Borrekuilstraat en verschillende woonadressen. Sindsdien zitten de meeste verdachten in voorarrest. Bij de actie werden wapens, grote sommen geld en motoren in beslag genomen.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen