Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Satudarah-leden voor de rechter: 'Afpersing, wapens en drugs'

Geplaatst opmaandag 10 december 2018 - 6:00

Ruim een jaar na de inval in het Geleense clubhuis van motorclub Satudarah, staan zeven leden voor de rechter. Justitie verdenkt ze onder meer van afpersing, gijzeling en wapenbezit.

Maandag is de eerste van zeker vier zittingsdagen. Het is aan de officier van justitie om te bewijzen dat de leden daadwerkelijk strafbare feiten hebben gepleegd.

Lees ook: Politie valt panden Satudarah binnen: meerdere aanhoudingen

Onder druk
Veel zal afhangen van camera- en geluidopnames die door de politie zijn gemaakt in het clubhuis van het Geleense Satudarah-chapter. Er zou onder meer te zien zijn hoe iemand bad standing uit de club wordt gezet, waarop hij zijn motor moet afstaan én onder druk geld moet betalen. Ook zou een zakelijk geschil over een wietplantage zijn 'opgelost', door de wederpartij flink onder druk te zetten in het clubhuis.

Zeven zaken
Naast afpersing en gijzeling worden de leden vervolgd voor zaken als wapen- en drugsbezit en witwassen. Van de tien verdachten staan er deze week overigens 'slechts' zeven voor de rechter. De overige drie zaken worden in januari behandeld, omdat een van de betrokken advocaten deze week verhinderd was. Eén van die drie verdachten is de leider van het Geleense chapter, Stephan P. (42).

Kern van vijf
Deze Stephan behoort volgens justitie tot de kern van de motorclub in Geleen, evenals familieleden Emanuel (36) en Anthony (37), Paul S. (34) en Dave E. (44). Buiten Stephan staat de hele kern deze week voor de rechter. Verder moeten ook twee Maastrichtenaren van 38 en 39 jaar oud en de 27-jarige Gelener Jessey van der W. zich verantwoorden.

In december 2017 viel de politie binnen in het clubhuis aan de Borrekuilstraat en verschillende woonadressen. Sindsdien zitten de meeste verdachten in voorarrest. Bij de actie werden wapens, grote sommen geld en motoren in beslag genomen.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen