Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Satudarah-leden voor de rechter: 'Afpersing, wapens en drugs'

Geplaatst opmaandag 10 december 2018 - 6:00

Ruim een jaar na de inval in het Geleense clubhuis van motorclub Satudarah, staan zeven leden voor de rechter. Justitie verdenkt ze onder meer van afpersing, gijzeling en wapenbezit.

Maandag is de eerste van zeker vier zittingsdagen. Het is aan de officier van justitie om te bewijzen dat de leden daadwerkelijk strafbare feiten hebben gepleegd.

Lees ook: Politie valt panden Satudarah binnen: meerdere aanhoudingen

Onder druk
Veel zal afhangen van camera- en geluidopnames die door de politie zijn gemaakt in het clubhuis van het Geleense Satudarah-chapter. Er zou onder meer te zien zijn hoe iemand bad standing uit de club wordt gezet, waarop hij zijn motor moet afstaan én onder druk geld moet betalen. Ook zou een zakelijk geschil over een wietplantage zijn 'opgelost', door de wederpartij flink onder druk te zetten in het clubhuis.

Zeven zaken
Naast afpersing en gijzeling worden de leden vervolgd voor zaken als wapen- en drugsbezit en witwassen. Van de tien verdachten staan er deze week overigens 'slechts' zeven voor de rechter. De overige drie zaken worden in januari behandeld, omdat een van de betrokken advocaten deze week verhinderd was. Eén van die drie verdachten is de leider van het Geleense chapter, Stephan P. (42).

Kern van vijf
Deze Stephan behoort volgens justitie tot de kern van de motorclub in Geleen, evenals familieleden Emanuel (36) en Anthony (37), Paul S. (34) en Dave E. (44). Buiten Stephan staat de hele kern deze week voor de rechter. Verder moeten ook twee Maastrichtenaren van 38 en 39 jaar oud en de 27-jarige Gelener Jessey van der W. zich verantwoorden.

In december 2017 viel de politie binnen in het clubhuis aan de Borrekuilstraat en verschillende woonadressen. Sindsdien zitten de meeste verdachten in voorarrest. Bij de actie werden wapens, grote sommen geld en motoren in beslag genomen.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen