Overslaan en naar de inhoud gaan

Satudarah-leden voor de rechter: 'Afpersing, wapens en drugs'

Geplaatst opmaandag 10 december 2018 - 6:00

Ruim een jaar na de inval in het Geleense clubhuis van motorclub Satudarah, staan zeven leden voor de rechter. Justitie verdenkt ze onder meer van afpersing, gijzeling en wapenbezit.

Maandag is de eerste van zeker vier zittingsdagen. Het is aan de officier van justitie om te bewijzen dat de leden daadwerkelijk strafbare feiten hebben gepleegd.

Lees ook: Politie valt panden Satudarah binnen: meerdere aanhoudingen

Onder druk
Veel zal afhangen van camera- en geluidopnames die door de politie zijn gemaakt in het clubhuis van het Geleense Satudarah-chapter. Er zou onder meer te zien zijn hoe iemand bad standing uit de club wordt gezet, waarop hij zijn motor moet afstaan én onder druk geld moet betalen. Ook zou een zakelijk geschil over een wietplantage zijn 'opgelost', door de wederpartij flink onder druk te zetten in het clubhuis.

Zeven zaken
Naast afpersing en gijzeling worden de leden vervolgd voor zaken als wapen- en drugsbezit en witwassen. Van de tien verdachten staan er deze week overigens 'slechts' zeven voor de rechter. De overige drie zaken worden in januari behandeld, omdat een van de betrokken advocaten deze week verhinderd was. Eén van die drie verdachten is de leider van het Geleense chapter, Stephan P. (42).

Kern van vijf
Deze Stephan behoort volgens justitie tot de kern van de motorclub in Geleen, evenals familieleden Emanuel (36) en Anthony (37), Paul S. (34) en Dave E. (44). Buiten Stephan staat de hele kern deze week voor de rechter. Verder moeten ook twee Maastrichtenaren van 38 en 39 jaar oud en de 27-jarige Gelener Jessey van der W. zich verantwoorden.

In december 2017 viel de politie binnen in het clubhuis aan de Borrekuilstraat en verschillende woonadressen. Sindsdien zitten de meeste verdachten in voorarrest. Bij de actie werden wapens, grote sommen geld en motoren in beslag genomen.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen