Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Satudarah-leden horen straf

Geplaatst opvrijdag 22 februari 2019 - 6:26

Tien leden van het Geleense chapter van motorclub Satudarah horen vrijdag of de rechtbank in Roermond ze schuldig acht aan afpersing, vrijheidsberoving, wapenbezit, witwassen, mishandeling en drugsdelicten.

Justitie heeft celstraffen van drie tot dertien jaar tegen de mannen geëist.

Eerder veroordeeld
De president van de club, Stephan P. (42), zou volgens justitie de hoogste straf moeten krijgen. Stephan wordt verdacht van witwassen, het afpersen van vijf mensen, wapenbezit, vrijheidsberoving en lidmaatschap van een criminele organisatie. De Satudarahbaas werd eerder veroordeeld voor het doden van twee mensen in 1997 en 2008.

Lees ook: Dertien jaar geëist tegen Satudarah-baas

Criminele organisatie
De hoogte van de straffen is voor een groot deel bepaald door 'deelname aan een criminele organisatie', of in sommige gevallen het leiding geven aan zo'n organisatie. Justitie stelt dat te kunnen bewijzen. Stephan doet die aantijgingen van de hand. "Er zijn mensen die de naam van de club te pas en te onpas gebruiken. Zoiets kan je de club toch niet aanrekenen? Word het bestuur van studentenvereniging Vindicat vervolgd als studenten een misdrijf plegen? Nee!"

Lees ook: 'Satudarah is geen zuipende, snuivende bende'

Geheime opnames
De tien leden werden in december 2017 aangehouden, nadat de politie maandenlang geheime opnames maakte in het Geleense clubhuis. Zeven van de leden stonden in december vorig jaar voor de rechter, drie anderen in januari. Bij de invallen in het clubhuis en woningen van het tiental werden grote sommen geld, wapens en motoren in beslag genomen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen