Overslaan en naar de inhoud gaan

Satudarah-leden binnenkort voor de rechter

Geplaatst opdinsdag 27 november 2018 - 10:30

Tien leden van motorclub Satudarah, die vorig jaar december opgepakt werden tijdens een grote politieactie, moeten zich in december en januari verantwoorden voor de rechter.

Dat heeft de rechter in Roermond dinsdagmorgen besloten tijdens een pro forma zitting.

Politieactie
De verdachten zijn tussen de 26 en 44 jaar. Bij invallen in hun woningen in Geleen, Kerkrade en Venlo en in een clubhuis in Geleen werden tijdens de politieactie wapens, grote sommen geld en meerdere motoren in beslag genomen. De mannen worden verdacht van betrokkenheid bij
geweldsdelicten waaronder afpersing en bedreiging, witwassen en het vormen van een criminele organisatie. Ook zouden ze in hun clubhuis in Geleen iemand hebben gegijzeld.

Lees ook: Actie tegen Satudarah: geladen wapens en grote sommen geld

Video: Track '88

Criminele activiteiten
Eerder dit jaar werd Satudarah als organisatie verboden door de rechter. De motorclub zou zich structureel schuldig maken aan criminele activiteiten.

Lees ook: Rechter verbiedt ook motorclub Satudarah

De rechtbank heeft voor de inhoudelijke behandeling vijf zittingsdagen uitgetrokken.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen