Overslaan en naar de inhoud gaan

Satudarah-kopstuk opgepakt voor dodelijke schietpartij

Geplaatst opmaandag 23 april 2018 - 17:00

Een van de twee verdachten die zondag zijn opgepakt voor de schietpartij in Geleen, waarbij een 34-jarige man om het leven kwam, is Satudarah-kopstuk Doy S.

Dat bevestigen betrouwbare bronnen in gesprek met L1. De verdachte woont, net als de slachtoffers, aan de Rijksweg Zuid. Daar vond ook het fatale incident plaats. Volgens de politie gaat het om een uit de hand gelopen burenruzie.

Lees ook: Man schietpartij Geleen overleden, twee verdachten opgepakt

Feestje verstoord
De twee slachtoffers, een man en een vrouw, hielden een feestje in de nacht van zaterdag op zondag. Getuigen vertellen dat Doy met andere mannen aan de deur kwam. Het Geleense Satudarah-lid zou hebben gevraagd of hij naar binnen mocht, maar werd niet toegelaten. Niet lang daarna ontplofte er vuurwerk, dat tegen het raam van het huis van de slachtoffers was geplakt.

Geslagen en beschoten
Daarop kwam er politie naar de woning, maar er werd niemand gearresteerd. Die lezing wordt door een politiewoordvoerster bevestigd. De slachtoffers zouden niet hebben verteld over het akkefietje dat eerder op de avond had plaatsgevonden. Toen de politie was vertrokken, zocht het mannelijke slachtoffer Doy op om verhaal te halen. Dat is niet in goede aarde gevallen, zo vertellen getuigen. Het koppel werd in elkaar geslagen en beschoten.

Overleden man
Bij die schietpartij zijn zowel de man als de vrouw gewond geraakt. Die eerste is uiteindelijk in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen. Zijn vriendin heeft het ziekenhuis inmiddels weer verlaten. De politie wist zondag Doy en een andere verdachte in de kraag te vatten. Beide verdachten worden verdacht van poging tot moord of doodslag en ernstige mishandeling. Het is volgens politie niet uitgesloten dat er meer mensen worden gearresteerd.

Schutter onbekend
De politie kan nog niet zeggen wie de fatale schoten heeft gelost. Een woordvoerder van de gemeente Sittard-Geleen laat weten dat betrokkenheid van een lid van Satudarah bij de schietpartij niet bij de gemeente bekend is. Ook de politie kan daar desgevraagd niets over zeggen.

Duitse drugshandel
De verdachte woonde pas sinds kort weer in Geleen, nadat hij jaren had vastgezeten in Duitsland. Daar werd hij in 2014 veroordeeld omdat Doy namens Satudarah bezig was met drugshandel. Hij zou in het Ruhrgebied namens de motorclub een nieuwe afzetmarkt hebben willen creëren. De Gelener kreeg zes jaar cel.

Foto: Track88

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen