Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Satudarah-kopstuk opgepakt voor dodelijke schietpartij

Geplaatst opmaandag 23 april 2018 - 17:00

Een van de twee verdachten die zondag zijn opgepakt voor de schietpartij in Geleen, waarbij een 34-jarige man om het leven kwam, is Satudarah-kopstuk Doy S.

Dat bevestigen betrouwbare bronnen in gesprek met L1. De verdachte woont, net als de slachtoffers, aan de Rijksweg Zuid. Daar vond ook het fatale incident plaats. Volgens de politie gaat het om een uit de hand gelopen burenruzie.

Lees ook: Man schietpartij Geleen overleden, twee verdachten opgepakt

Feestje verstoord
De twee slachtoffers, een man en een vrouw, hielden een feestje in de nacht van zaterdag op zondag. Getuigen vertellen dat Doy met andere mannen aan de deur kwam. Het Geleense Satudarah-lid zou hebben gevraagd of hij naar binnen mocht, maar werd niet toegelaten. Niet lang daarna ontplofte er vuurwerk, dat tegen het raam van het huis van de slachtoffers was geplakt.

Geslagen en beschoten
Daarop kwam er politie naar de woning, maar er werd niemand gearresteerd. Die lezing wordt door een politiewoordvoerster bevestigd. De slachtoffers zouden niet hebben verteld over het akkefietje dat eerder op de avond had plaatsgevonden. Toen de politie was vertrokken, zocht het mannelijke slachtoffer Doy op om verhaal te halen. Dat is niet in goede aarde gevallen, zo vertellen getuigen. Het koppel werd in elkaar geslagen en beschoten.

Overleden man
Bij die schietpartij zijn zowel de man als de vrouw gewond geraakt. Die eerste is uiteindelijk in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen. Zijn vriendin heeft het ziekenhuis inmiddels weer verlaten. De politie wist zondag Doy en een andere verdachte in de kraag te vatten. Beide verdachten worden verdacht van poging tot moord of doodslag en ernstige mishandeling. Het is volgens politie niet uitgesloten dat er meer mensen worden gearresteerd.

Schutter onbekend
De politie kan nog niet zeggen wie de fatale schoten heeft gelost. Een woordvoerder van de gemeente Sittard-Geleen laat weten dat betrokkenheid van een lid van Satudarah bij de schietpartij niet bij de gemeente bekend is. Ook de politie kan daar desgevraagd niets over zeggen.

Duitse drugshandel
De verdachte woonde pas sinds kort weer in Geleen, nadat hij jaren had vastgezeten in Duitsland. Daar werd hij in 2014 veroordeeld omdat Doy namens Satudarah bezig was met drugshandel. Hij zou in het Ruhrgebied namens de motorclub een nieuwe afzetmarkt hebben willen creëren. De Gelener kreeg zes jaar cel.

Foto: Track88

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
De Bijenkorf Maastricht is nu nog mooier

In het voorjaar van 2018 werd de Bijenkorf Maastricht al vernieuwd met de transformatie van de afdeling damesschoenen en lederwaren. Precies op tijd voor de feestdagen is nu ook de afdeling cosmetica op de parterre helemaal vernieuwd en mooier dan ooit. De cosmetica-afdeling is flink uitgebreid in zowel ruimte als merken, waarbij NARS een opvallende nieuwkomer is.

Bekijk hier de nieuwe Bijenkorf in Maastricht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen