Overslaan en naar de inhoud gaan

Sarissa de Vries pakt wereldtitel en record triatlon

Geplaatst opmaandag 13 september 2021 - 12:57

Sarissa de Vries heeft in Almere de wereldtitel triatlon op de lange afstand veroverd.

De Maastrichtse triatlete leidde in de race over 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42 kilometer hardlopen van start tot finish.

Nieuw Nederlands record
De winnende tijd van 8.32.04 was goed voor een nieuw Nederlands record. De in Almere genoteerde tijd was een kwartier sneller dan haar persoonlijk record.

Professioneel triatleet
In 2007 verhuisde de uit Lekkerkerk afkomstige triatlete naar Limburg om fulltime professioneel triatleet te worden. Hoogtepunten tijdens haar jaren bij het National Triathlon Training Centre zijn onder meer een tweede plaats op de U23 Wereldkampioenschappen en het winnen van de Europacup in Genève.

Ironman Maastricht
In 2015 maakte Sarissa haar langeafstandsdebuut door als tweede te eindigen bij de allereerste Ironman Maastricht. Ook behaalde ze de tweede plaats op Challenge Geraardsbergen 2017 en een tweede plaats op het Challenge European Championship in Almere.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen