Overslaan en naar de inhoud gaan

Saoedi’s pakken Venlose imam op

Geplaatst opzaterdag 3 oktober 2015 - 6:35

De imam van de Marokkaanse Al-Houda moskee in Venlo is op 16 september opgepakt in Saoedi-Arabië. Hij zit al twee weken vast in het land zonder dat duidelijk is waarom.

Dat is vrijdag meegedeeld in de moskee van Venlo, zo schrijven Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad.

Hadj
De imam maakt deel uit van een Venlose groep gelovigen die bezig is met de hadj, de pelgrimstocht naar Mekka. Hij werd kort na aankomst op het vliegveld bij Jeddah voor verhoor meegenomen. Sindsdien is niets meer van hem vernomen.

Enschede
De Marokkaanse imam, die heeft gestudeerd in Syrië, was voorheen imam in Enschede. Hij is ongeveer een jaar werkzaam in Venlo. Naar verluidt is hij strikt in de leer maar geen orthodoxe salafist.

Persoonsverwisseling
Tijdens de korte mededeling in de moskee werd opgemerkt dat er mogelijk sprake kan zijn van een persoonsverwisseling. Een man met exact dezelfde naam als de imam heeft in 2010 in het Marokkaanse Salé met 32 andere mannen terechtgestaan in een terrorismeproces.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Hoop op snelle vrijlating Venlose imam
Imam van Al Houda-moskee Venlo vrij
Geleen kan omstreden prediker Abou Hafs niet weren
Burgemeester Venlo gevraagd om in actie te komen voor imam
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen