Overslaan en naar de inhoud gaan

Saoedi’s pakken Venlose imam op

Geplaatst opzaterdag 3 oktober 2015 - 6:35

De imam van de Marokkaanse Al-Houda moskee in Venlo is op 16 september opgepakt in Saoedi-Arabië. Hij zit al twee weken vast in het land zonder dat duidelijk is waarom.

Dat is vrijdag meegedeeld in de moskee van Venlo, zo schrijven Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad.

Hadj
De imam maakt deel uit van een Venlose groep gelovigen die bezig is met de hadj, de pelgrimstocht naar Mekka. Hij werd kort na aankomst op het vliegveld bij Jeddah voor verhoor meegenomen. Sindsdien is niets meer van hem vernomen.

Enschede
De Marokkaanse imam, die heeft gestudeerd in Syrië, was voorheen imam in Enschede. Hij is ongeveer een jaar werkzaam in Venlo. Naar verluidt is hij strikt in de leer maar geen orthodoxe salafist.

Persoonsverwisseling
Tijdens de korte mededeling in de moskee werd opgemerkt dat er mogelijk sprake kan zijn van een persoonsverwisseling. Een man met exact dezelfde naam als de imam heeft in 2010 in het Marokkaanse Salé met 32 andere mannen terechtgestaan in een terrorismeproces.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Hoop op snelle vrijlating Venlose imam
Imam van Al Houda-moskee Venlo vrij
Geleen kan omstreden prediker Abou Hafs niet weren
Burgemeester Venlo gevraagd om in actie te komen voor imam
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen