Overslaan en naar de inhoud gaan

Sanne Thijssen geselecteerd voor finale Nations Cup

Geplaatst opdinsdag 28 september 2021 - 15:41

Bondscoach Rob Ehrens uit Weert heeft amazone Sanne Thijssen uit Sevenum opgeroepen voor de beslissende ronde van de Nations Cup. Komende vrijdag is de start van het finaleweekend in Barcelona.

Ehrens ziet kansen voor zijn team van springruiters. De eerste opdracht is om vrijdag in Barcelona bij de beste acht landen te eindigen. "Als dat lukt, hebben we ook echt een kans in de finale."

Ervaren team
Ehrens heeft vier combinaties aangewezen: Willem Greve met Carambole, Harrie Smolders en Monaco, Sanne Thijssen met Con Quidam en Maikel van der Vleuten die al brons won in Tokio. Kevin Jochems gaat met Turbo Z mee als reserve. De gevestigde namen Greve, Smolders en Van der Vleuten kwamen vorige maand uit op de Spelen van Tokio waar Nederland de landenfinale als vierde afsloot.

Lees ook: Sanne Thijssen wint Soersprijs in Aken

Thijssen
Nieuwkomer Sanne Thijssen maakte indruk op Ehrens tijdens het CHIO in Aken twee weken geleden. Toen maakte de 22-jarige amazone haar debuut in het Nederlands springteam bij de Nations Cup. In de eerste omloop liep zij vier strafpunten op maar legde de tweede omloop foutloos af. Het springteam eindigde daar als vijfde.

Lees ook: Amazone Sanne Thijssen wint Grote Prijs van Rotterdam

Barcelona
Komende vrijdag komen de 14 gekwalificeerde landen voor het eerst in actie tijdens de eerste omloop, zondag is de finale. De Nations Cup wordt al jaren afgesloten in de piste van Real Club de Polo in Barcelona. Behalve Nederland komen dit jaar de negen landen uit de eerste Europese divisie in actie, aangevuld met teams van de Verenigde Staten, Braziliƫ, Canada en gastland Spanje. Het Europese land dat het laagst eindigt, valt uit Divisie 1.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen