Overslaan en naar de inhoud gaan

Sanne Hanssen wint toneelprijs voor beste bijrol

Geplaatst opzondag 12 september 2021 - 8:43

Actrice Sanne Hanssen uit Kessel-Eijk heeft de Colombina gewonnen, een prijs voor de meest indrukwekkende, vrouwelijke bijrol.

De 32-jarige actrice kreeg deze voor haar rol als Harper in de theatervoorstelling Angels in America bij Olympique Dramatique en het Toneelhuis. De prijs werd zaterdagavond uitgereikt op het Gala van het Nederlands Theater.

Lees ook: Video: ouders trots op Undercover-actrice Hanssen

Volgens de jury schakelde Hanssen "prachtig tussen illusie en realiteit, hoop en wanhoop." Daarbij maakte ze "de waanzin van haar personage volkomen inzichtelijk, ook wanneer die de werkelijkheid volkomen uit het oog verliest."

Toneelacademie
Hanssen studeerde in 2015 af aan de Toneelacademie Maastricht. Sindsdien is ze in het theater te zien, maar ook op televisie. Ze speelde in de series Undercover, Het Huis Anubis, en onlangs in de Vliegende Hollanders.

Lees ook: Hanssen moest Zeeuws leren voor Netflix-serie Undercover

Belangrijkste prijzen
Acteurs Naomi Velissariou en Emmanuel Ohene Boafo wonnen de belangrijkste Nederlandse toneelprijzen op het gala zaterdagavond, de Theo d’Or en de Louis d’Or.

L1 interviewde Sanne Hanssen vorig jaar, samen het haar ouders, die alles van haar carrière volgen en bewaren:

Video: L1
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen