Overslaan en naar de inhoud gaan

Sander Kleikers: 'Roglic gaat Amstel Gold Race winnen'

Geplaatst opmaandag 12 april 2021 - 21:01

Wielerjournalist Sander Kleikers verwacht dat Primoz Roglic komende zondag de Amstel Gold Race gaat winnen. Volgens Kleikers past het parcours ook bij de Sloveense renner van Jumbo-Visma.

Kleikers deed zijn uitspraken in het L1-programma AvondGasten Sport.

Twee renners
Jumbo-Visma staat zondag met twee favorieten aan de start van de wielerklassieker. Zowel van Wout van Aert als van Primoz Roglic wordt veel verwacht. "Ik denk dat Van Aert woensdag een rol gaat spelen in de Brabantse Pijl en dat ze zondag voor Roglic gaan rijden in de Gold Race", zegt Kleikers. Hij vindt het jammer dat titelverdediger Mathieu van der Poel ontbreekt in de Limburgse heuvels. "Het zou super mooi zijn geweest, maar Van der Poel wil serieus een medaille pakken in Tokio op de mountainbike tijdens de Olympische Spelen."

Naast Van Aert en Roglic zijn er nog meer favorieten, vertelt Kleikers. "Je hebt een stuk of tien mannen die kunnen winnen. Julian Alaphilippe is naast Van Aert en Roglic ook nog een topfavoriet. En daarachter heb je dan nog onder meer Colbrelli, Matthews en Stuyven."

Parcours
Vanwege de coronacrisis heeft de organisatie moeten samenstellen voor komende zondag. De renners rijden een lokale ronde van bijna zeventien kilometer, waarin telkens de Geulhemmerberg, Bemelerberg en Cauberg moeten worden beklommen. "Ik denk dat het wel anders gaat worden. Het wordt wat voorspelbaarder. Na een aantal rondjes ben je wel gewend aan het parcours. Tegelijkertijd is een wereldkampioenschap een super mooie wedstrijd en dit is een soort van wereldkampioenschap. Het wordt een afvalkoers." Om die reden is Roglic voor Kleikers de absolute favoriet. "Het is een Roglic-rondje."

Dumoulin
In AvondGasten Sport ging het ook nog over Tom Dumoulin. De Maastrichtse wielrenner besloot in januari voorlopig even te stoppen met profwielrennen. Kleikers verwacht niet dat Dumoulin de Tour de France zal gaan rijden. "Ik kan het me niet voorstellen. Je gaat niet zonder wedstrijdritme een koers rijden. Iedereen moet top zijn tijdens de Tour de France om een renner van Jumbo-Visma de Tour te laten winnen."

Live
L1 staat komend weekend in het teken van de Amstel Gold Race. L1 zendt de vrouwenkoers en de start van de mannen zondag vanaf 10:30 uur uit op L1 Televisie. De volledige programmering is hier te vinden.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen