Overslaan en naar de inhoud gaan

Sander Hollanders: 'Wil van basketbal mijn beroep maken'

Geplaatst opdinsdag 4 mei 2021 - 7:00

Hij is een van de jonge talenten die zorgde voor de bekerwinst van Basketbal Academie Limburg (BAL) uit Weert. Sander Hollanders is pas negentien jaar jong, maar kreeg zondagmiddag landelijke bekendheid door de reeks van driepunters die hij scoorde in de bekerfinale.

Hollanders, die wordt gezien als een groot talent, was maandagavond te gast in het L1-programma AvondGasten Sport.

Trein
Hollanders is nog maar jong, maar toch zijn kenners vol lof over zijn prestaties. Zelf blijft hij met beide benen op de grond. "Ik weet niet wat mogelijk is. Ik probeer het beste uit mezelf te halen en elke dag beter te worden. Ik hoop uiteindelijk van basketbal mijn beroep te maken."

Hollanders reisde al op jonge leeftijd voor dag en dauw met de trein naar Weert om te gaan trainen. "Ik heb volgehouden door mijn liefde voor het basketbal. Uiteindelijk kom je in een soort van ritme." Hollanders zit nog op school, net als veel medespelers. "Er zijn nog heel veel jongens die basketbal en school combineren, ik ook. De gemiddelde leeftijd van ons team is 20,5 jaar oud."

Driepunters
De driepunters zijn het handelsmerk van Hollanders. Hij kreeg zelfs een trofee voor de meeste driepunters in één seizoen. Toch zijn er nog een aantal verbeteringen, zo zegt Hollanders. "Ik moet niet altijd schieten, dus daar word ik in getraind. Net zoals ik het ook weleens fysiek moeilijk heb, dus daar moet ik nog aan werken."

Lees ook: Sander Hollanders wint Kees Akerboom-trofee

Topcoach
Terug naar de bekerwinst van zondagmiddag. Hollanders beseft het nog steeds niet helemaal. "Ik denk als je vorige week tegen iedereen zou zeggen dat we de beker zouden winnen, dan had iedereen je voor gek verklaard." Volgens Hollanders is de coach belangrijk geweest in het bekersucces. "We hebben een topcoach. Hij is heel hard, maar hij structureert de selectie heel goed, hij motiveert ons altijd en hij mist niks."

Huldiging
Ondanks de coronamaatregelen was er zondagavond toch een kleine huldiging bij terugkomst in Weert. "Het liefst was ik naar iedereen toe gesprongen, maar het was supergaaf dat mensen ons stonden op te wachten." Door de bekerwinst is BAL verzekerd van het spelen van Europese wedstrijden, maar de vraag is of de club uit Weert daar genoeg geld voor heeft. Los van het financiële aspect zou het voor Hollanders een droom zijn. "Ik zou het gelijk willen. Het is ontzettend gaaf en ik wil als jonge jongen tegen de mannen spelen van clubs waar ik nog nooit tegen heb gespeeld. Ik hoop dat het kan."

Lees ook: BAL brengt beker naar Weert: 'Eigenlijk is dit onmogelijk'

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen