Overslaan en naar de inhoud gaan

Sander Hollanders: 'Wil van basketbal mijn beroep maken'

Geplaatst opdinsdag 4 mei 2021 - 7:00

Hij is een van de jonge talenten die zorgde voor de bekerwinst van Basketbal Academie Limburg (BAL) uit Weert. Sander Hollanders is pas negentien jaar jong, maar kreeg zondagmiddag landelijke bekendheid door de reeks van driepunters die hij scoorde in de bekerfinale.

Hollanders, die wordt gezien als een groot talent, was maandagavond te gast in het L1-programma AvondGasten Sport.

Trein
Hollanders is nog maar jong, maar toch zijn kenners vol lof over zijn prestaties. Zelf blijft hij met beide benen op de grond. "Ik weet niet wat mogelijk is. Ik probeer het beste uit mezelf te halen en elke dag beter te worden. Ik hoop uiteindelijk van basketbal mijn beroep te maken."

Hollanders reisde al op jonge leeftijd voor dag en dauw met de trein naar Weert om te gaan trainen. "Ik heb volgehouden door mijn liefde voor het basketbal. Uiteindelijk kom je in een soort van ritme." Hollanders zit nog op school, net als veel medespelers. "Er zijn nog heel veel jongens die basketbal en school combineren, ik ook. De gemiddelde leeftijd van ons team is 20,5 jaar oud."

Driepunters
De driepunters zijn het handelsmerk van Hollanders. Hij kreeg zelfs een trofee voor de meeste driepunters in één seizoen. Toch zijn er nog een aantal verbeteringen, zo zegt Hollanders. "Ik moet niet altijd schieten, dus daar word ik in getraind. Net zoals ik het ook weleens fysiek moeilijk heb, dus daar moet ik nog aan werken."

Lees ook: Sander Hollanders wint Kees Akerboom-trofee

Topcoach
Terug naar de bekerwinst van zondagmiddag. Hollanders beseft het nog steeds niet helemaal. "Ik denk als je vorige week tegen iedereen zou zeggen dat we de beker zouden winnen, dan had iedereen je voor gek verklaard." Volgens Hollanders is de coach belangrijk geweest in het bekersucces. "We hebben een topcoach. Hij is heel hard, maar hij structureert de selectie heel goed, hij motiveert ons altijd en hij mist niks."

Huldiging
Ondanks de coronamaatregelen was er zondagavond toch een kleine huldiging bij terugkomst in Weert. "Het liefst was ik naar iedereen toe gesprongen, maar het was supergaaf dat mensen ons stonden op te wachten." Door de bekerwinst is BAL verzekerd van het spelen van Europese wedstrijden, maar de vraag is of de club uit Weert daar genoeg geld voor heeft. Los van het financiële aspect zou het voor Hollanders een droom zijn. "Ik zou het gelijk willen. Het is ontzettend gaaf en ik wil als jonge jongen tegen de mannen spelen van clubs waar ik nog nooit tegen heb gespeeld. Ik hoop dat het kan."

Lees ook: BAL brengt beker naar Weert: 'Eigenlijk is dit onmogelijk'

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen