Overslaan en naar de inhoud gaan

Sander Hollanders: 'Wil van basketbal mijn beroep maken'

Geplaatst opdinsdag 4 mei 2021 - 7:00

Hij is een van de jonge talenten die zorgde voor de bekerwinst van Basketbal Academie Limburg (BAL) uit Weert. Sander Hollanders is pas negentien jaar jong, maar kreeg zondagmiddag landelijke bekendheid door de reeks van driepunters die hij scoorde in de bekerfinale.

Hollanders, die wordt gezien als een groot talent, was maandagavond te gast in het L1-programma AvondGasten Sport.

Trein
Hollanders is nog maar jong, maar toch zijn kenners vol lof over zijn prestaties. Zelf blijft hij met beide benen op de grond. "Ik weet niet wat mogelijk is. Ik probeer het beste uit mezelf te halen en elke dag beter te worden. Ik hoop uiteindelijk van basketbal mijn beroep te maken."

Hollanders reisde al op jonge leeftijd voor dag en dauw met de trein naar Weert om te gaan trainen. "Ik heb volgehouden door mijn liefde voor het basketbal. Uiteindelijk kom je in een soort van ritme." Hollanders zit nog op school, net als veel medespelers. "Er zijn nog heel veel jongens die basketbal en school combineren, ik ook. De gemiddelde leeftijd van ons team is 20,5 jaar oud."

Driepunters
De driepunters zijn het handelsmerk van Hollanders. Hij kreeg zelfs een trofee voor de meeste driepunters in één seizoen. Toch zijn er nog een aantal verbeteringen, zo zegt Hollanders. "Ik moet niet altijd schieten, dus daar word ik in getraind. Net zoals ik het ook weleens fysiek moeilijk heb, dus daar moet ik nog aan werken."

Lees ook: Sander Hollanders wint Kees Akerboom-trofee

Topcoach
Terug naar de bekerwinst van zondagmiddag. Hollanders beseft het nog steeds niet helemaal. "Ik denk als je vorige week tegen iedereen zou zeggen dat we de beker zouden winnen, dan had iedereen je voor gek verklaard." Volgens Hollanders is de coach belangrijk geweest in het bekersucces. "We hebben een topcoach. Hij is heel hard, maar hij structureert de selectie heel goed, hij motiveert ons altijd en hij mist niks."

Huldiging
Ondanks de coronamaatregelen was er zondagavond toch een kleine huldiging bij terugkomst in Weert. "Het liefst was ik naar iedereen toe gesprongen, maar het was supergaaf dat mensen ons stonden op te wachten." Door de bekerwinst is BAL verzekerd van het spelen van Europese wedstrijden, maar de vraag is of de club uit Weert daar genoeg geld voor heeft. Los van het financiële aspect zou het voor Hollanders een droom zijn. "Ik zou het gelijk willen. Het is ontzettend gaaf en ik wil als jonge jongen tegen de mannen spelen van clubs waar ik nog nooit tegen heb gespeeld. Ik hoop dat het kan."

Lees ook: BAL brengt beker naar Weert: 'Eigenlijk is dit onmogelijk'

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen