Overslaan en naar de inhoud gaan

Sander Derikx start in Africa Eco Race

Geplaatst opmaandag 23 december 2019 - 22:57

Sander Derikx uit Horn vertrekt op 3 januari met een drietal techneuten naar Monaco om zijn buggy aan een laatste onderzoek te laten onderwerpen voordat hij in de Africa Eco Race start.

Na de oversteek begint de race in Tanger en op de eerste dag krijgen de deelnemers al direct 750 kilometer voor de wielen.

Helse opgave
Derikx proefde begin dit jaar al van de sfeer door de Africa Eco Raid te rijden, maar nu doet hij met een buggy aan de Race mee. Hij rijdt en navigeert in zijn eentje en weet dat hem een helse opgave te wachten staat.

Goed voorbereid
Hij heeft zich goed voorbereid op de race door de woestijn: “In april heb ik aan de Morocco Desert Challenge deelgenomen, een race over 3.000 kilometer. Die heb ik ook in mijn eentje gereden en genavigeerd en daar heb ik wat problemen moeten overwinnen. Ik heb toen het besluit genomen solo aan de Africa Eco Race deel te nemen.”

Servicewagen
Derikx kan in de twaalf etappes op weg naar Dakar rekenen op de steun van het drietal in de servicewagen. “Het zijn mannen met ervaring in de autosport en die van wanten weten als het om sleutelen gaat”, aldus Derikx in gesprek met L1.

Rustdag
De coureur uit Horn, directeur van een installatiebedrijf, mag halverwege de race over 6.500 kilometer van een rustdag genieten. “Die zullen we nodig hebben om bij te komen en als je achterstand oploopt weer in de wedstrijd te komen.”

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen