Overslaan en naar de inhoud gaan

Sander Derikx start in Africa Eco Race

Geplaatst opmaandag 23 december 2019 - 22:57

Sander Derikx uit Horn vertrekt op 3 januari met een drietal techneuten naar Monaco om zijn buggy aan een laatste onderzoek te laten onderwerpen voordat hij in de Africa Eco Race start.

Na de oversteek begint de race in Tanger en op de eerste dag krijgen de deelnemers al direct 750 kilometer voor de wielen.

Helse opgave
Derikx proefde begin dit jaar al van de sfeer door de Africa Eco Raid te rijden, maar nu doet hij met een buggy aan de Race mee. Hij rijdt en navigeert in zijn eentje en weet dat hem een helse opgave te wachten staat.

Goed voorbereid
Hij heeft zich goed voorbereid op de race door de woestijn: “In april heb ik aan de Morocco Desert Challenge deelgenomen, een race over 3.000 kilometer. Die heb ik ook in mijn eentje gereden en genavigeerd en daar heb ik wat problemen moeten overwinnen. Ik heb toen het besluit genomen solo aan de Africa Eco Race deel te nemen.”

Servicewagen
Derikx kan in de twaalf etappes op weg naar Dakar rekenen op de steun van het drietal in de servicewagen. “Het zijn mannen met ervaring in de autosport en die van wanten weten als het om sleutelen gaat”, aldus Derikx in gesprek met L1.

Rustdag
De coureur uit Horn, directeur van een installatiebedrijf, mag halverwege de race over 6.500 kilometer van een rustdag genieten. “Die zullen we nodig hebben om bij te komen en als je achterstand oploopt weer in de wedstrijd te komen.”

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen