Overslaan en naar de inhoud gaan

Sander Derikx solo in Africa Eco Race

Geplaatst opdinsdag 5 februari 2019 - 23:09

Sander Derikx is van plan de Africa Eco Race in 2020 in zijn eentje in een buggy te gaan rijden.

Dat lijkt hem de ultieme uitdaging, zo liet de ondernemer uit Horn weten aan L1.

Mauretanië
Derikx nam in januari met twee maten aan de Africa Eco Raid deel en dat is hem goed bevallen. "We gingen er naar toe om te leren en komend jaar aan de wedstrijd deel te nemen. Ik denk dat we daar voldoende hebben opgestoken", aldus Derikx. Zoals verwacht was het gedeelte door Mauretanië het zwaarst. Derikx en zijn teamgenoten hebben daar weliswaar wat problemen gehad, maar die hebben ze zelf kunnen oplossen.

Aanpassingen
Sander Derikx is inmiddels aan de voorbereidingen voor zijn nieuwe avontuur gestart. "Er moeten wat aanpassingen aan de buggy gedaan worden en de auto moet voor de navigatie van binnen iets anders ingericht worden", vertelt hij. In de wedstrijd moet Derikx over een team beschikken dat hem assistentie verleent, maar hij vertrouwt ook op support van andere deelnemers als dat nodig is.

Marrokko
Om te zien of hij de Africa Eco Race in zijn eentje kan rijden, neemt hij met zijn buggy in april aan de Morocco Desert Challenge deel. In acht dagen tijd moet hij dan 3000 km afleggen. In de agenda 2020 van Derikx is ruimte gereserveerd voor de Africa Eco Race. Maar mocht de Dakar Rally vanuit Zuid-Amerika naar Afrika terugkeren, dan geniet deze woestijnrally zijn voorkeur.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen