Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Sander Derikx solo in Africa Eco Race

Geplaatst opdinsdag 5 februari 2019 - 23:09

Sander Derikx is van plan de Africa Eco Race in 2020 in zijn eentje in een buggy te gaan rijden.

Dat lijkt hem de ultieme uitdaging, zo liet de ondernemer uit Horn weten aan L1.

Mauretanië
Derikx nam in januari met twee maten aan de Africa Eco Raid deel en dat is hem goed bevallen. "We gingen er naar toe om te leren en komend jaar aan de wedstrijd deel te nemen. Ik denk dat we daar voldoende hebben opgestoken", aldus Derikx. Zoals verwacht was het gedeelte door Mauretanië het zwaarst. Derikx en zijn teamgenoten hebben daar weliswaar wat problemen gehad, maar die hebben ze zelf kunnen oplossen.

Aanpassingen
Sander Derikx is inmiddels aan de voorbereidingen voor zijn nieuwe avontuur gestart. "Er moeten wat aanpassingen aan de buggy gedaan worden en de auto moet voor de navigatie van binnen iets anders ingericht worden", vertelt hij. In de wedstrijd moet Derikx over een team beschikken dat hem assistentie verleent, maar hij vertrouwt ook op support van andere deelnemers als dat nodig is.

Marrokko
Om te zien of hij de Africa Eco Race in zijn eentje kan rijden, neemt hij met zijn buggy in april aan de Morocco Desert Challenge deel. In acht dagen tijd moet hij dan 3000 km afleggen. In de agenda 2020 van Derikx is ruimte gereserveerd voor de Africa Eco Race. Maar mocht de Dakar Rally vanuit Zuid-Amerika naar Afrika terugkeren, dan geniet deze woestijnrally zijn voorkeur.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen