Overslaan en naar de inhoud gaan

Sander Derikx goed voorbereid aan start Africa Eco Race

Geplaatst opdonderdag 27 december 2018 - 22:35

Sander Derikx begint zondag in Monaco goed voorbereid aan de Africa Eco Race.

De autosportliefhebber uit Horn behoort met John Berkvens en Paul Peters tot de ruim 100 deelnemers aan de race die op 13 januari in Dakar eindigt.

6500 kilometer
Het team rijdt met de andere vrachtwagens, auto’s en motorrijders eerst van Monaco naar Sète, waar de deelnemers op de boot naar het Marrokaanse Nador stappen. Daar begint op nieuwjaarsdag de race met een etappe over 700 kilometer. Daarna volgen nog elf etappes. In totaal leggen de deelnemers zo’n 6.500 km af, waarvan ruim 2.500 wedstrijdkilometers.

Ervaring
De ondernemer uit Horn heeft er altijd al van gedroomd om aan de race door de woestijn deel te nemen. Derikx en zijn maten nemen nu vooral deel om ervaring op te doen. Volgend jaar willen ze zich dan écht in de strijd mengen.

Mechanische sport
Het drietal rijdt met een Mitsubishi Pajero die ze de afgelopen tijd binnenstebuiten hebben gekeerd en in optimale conditie hebben gebracht voor de race door de woestijn. Ondanks alle voorbereidingen kan er natuurlijk altijd wat mis gaan. "Het is en blijft een mechanische sport", zegt Derikx kort voor vertrek naar Monaco tegen L1.

Uitdaging
De deelnemers krijgen in de race aardig wat voor de kiezen. Derikx weet aan de hand van televisiebeelden en andere informatie wat hen te wachten staat en ziet vooral op tegen het traject in Mauretanië. Hij verheugt zich op de duinen, maar realiseert zich ook dat hij een zware auto heeft met niet het meeste vermogen. "Het wordt een uitdaging!", zegt hij tot besluit.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen