Overslaan en naar de inhoud gaan

Sander Derikx eindigt als dertiende in Africa Eco Race

Geplaatst opzondag 19 januari 2020 - 22:07

Sander Derikx uit Horn is in de Africa Eco Race als dertiende geëindigd.

De autocoureur nam in zijn eentje in een Can-Am buggy deel aan de woestijnrally en moest ook zelf voor de navigatie zorgen. Voor technische problemen had hij een serviceteam ter beschikking.

Zware etappes
Derikx nam vorig jaar bij wijze van proef deel aan de Africa Eco Raid, maar startte op 7 januari, na de overtocht vanuit Zuid-Frankrijk, in Tanger voor de eerste etappe van de wedstrijd. Na vijf etappes door Marokko volgden zes zware etappes door Mauritanië en werd de race afgesloten met een etappe naar Dakar, de hoofdstad van Senegal.

In voorste gelederen
De coureur uit Horn finishte regelmatig in de voorste gelederen in de SSV Xtreme Race. Hij had voor het totale traject van ruim 6.500 kilometer door de woestijn 80 uur en negen minuten nodig en liep 14,5 uur aan straftijd op.

Franse zege
De SSV Xtreme Race leverde een overwinning op voor het Franse duo Benoit Fretin en Cédric Duplé in een Can-Am. De Franse broers Patrick en Lucas Martin wonnen met een Mercedes-Benz het eindklassement bij de auto’s en vrachtwagens.

Sander Derikx werd in het totaalklassement 27e.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen