Overslaan en naar de inhoud gaan

Sander Dekker: bezuinigingen staan niet ter discussie

Geplaatst opmaandag 23 mei 2016 - 18:25

De bezuinigingen van zeventien miljoen euro bij de dertien regionale omroepen in Nederland, waaronder L1, staan niet ter discussie.

Dat zei staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap maandagavond in AvondGasten op L1.

Bezuinigingen
De omroepen vrezen dat de bezuinigingen de programmering zal raken, waardoor L1 bijvoorbeeld minder programma's kan maken met een typisch Limburgse identiteit. Dekker begrijpt de zorgen maar zegt dat het bedrag niet omlaag kan, omdat op meerdere beleidsterreinen bezuinigd is, zoals bijvoorbeeld zorg en onderwijs.

Centralisering
Verder verwacht hij dat door de centralisering van een aantal diensten, zoals bijvoorbeeld techniek en Human Resources, omroepen efficiënter en goedkoper kunnen werken. Dekker denkt dat de programmering dan grotendeels onaangetast blijft.

Tweede fase
Ook liet de staatssecretaris weten dat het nog onduidelijk is of de tweede fase van de Mediawet voor de zomer rond is. De Eerste Kamer heeft begin maart groen licht gegeven voor de oprichting van een centrale organisatie, de Regionale Publieke Omroep. Daar vallen alle dertien omroepen onder, waaronder L1.

Wetsvoorstel
Dekker werkt nu aan een wetsvoorstel waarin wordt vastgelegd hoe de regionale identiteit van de omroepen gewaarborgd kan worden na de bezuinigingen. Dat wetsvoorstel zou voor de zomer klaar moeten zijn, maar volgens de staatssecretaris kan het ook langer op zich laten wachten. Mogelijk is het pas na de zomer klaar.

Lees ook: 'Ook over tien jaar is er een regionale omroep'.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1

Gerelateerde berichten

Thissen: 'Aanpak mediawet in Senaat is bedenkelijk'
'Staatssecretaris Dekker maakt er een puinhoop van'
Dekker komt regionale omroepen gedeeltelijk tegemoet
Staatssecretaris Dekker benieuwd naar Limburgse media
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen