Overslaan en naar de inhoud gaan

Samenwerkingsverband voor tijdig signaleren schulden

Geplaatst opdinsdag 24 november 2020 - 10:21

De gemeenten Leudal, Maasgouw, Roerdalen en Echt-Susteren gaan intensiever samenwerken met verschillende instanties wanneer mensen betalingsachterstanden hebben.

De gemeenten gaan dan met onder meer zorgverzekeraars, woningcorporaties, energiemaatschappijen en waterleveranciers om de tafel zitten.

Vroegsignalering van schulden
Daarmee willen ze voorkomen dat schulden zo hoog oplopen dat mensen te maken krijgen met ingrijpende gevolgen zoals afsluiting van energie, woningontruiming of royement van een zorgverzekering als gevolg van hun betalingsachterstanden. Om het belang daarvan te benadrukken en de samenwerking te bekrachtigen, ondertekenden wethouders Mart Janssen, Carla Peters, Jan den Teuling en Marjan Bruijsten van de gemeenten Leudal, Maasgouw, Roerdalen en Echt-Susteren het convenant Vroegsignalering van schulden.

Goed voorbereid
Vroegsignalering wordt vanaf 1 januari 2021 een wettelijke taak van gemeenten. Doel daarvan is dat gemeenten betalingsachterstanden met schuldeisers kunnen uitwisselen om mensen met schulden eerder in beeld te krijgen en te helpen. Vanaf januari zijn gemeenten verplicht om zelf hulp aan te bieden aan mensen met betalingsachterstanden.

Leudal, Maasgouw, Roerdalen en Echt-Susteren willen hier zo snel mogelijk mee beginnen zodat ze goed voorbereid zijn als de wetswijziging ingaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen