Overslaan en naar de inhoud gaan

Samenwerking tegen tekort elektro-automonteurs

Geplaatst opmaandag 21 oktober 2019 - 17:23

Vijf Limburgse autobedrijven zijn een samenwerking aangegaan met het Vista College in Heerlen om een nieuwe opleiding tot automonteur te starten.

Op dit moment zijn er steeds minder jongeren die kiezen voor een opleiding tot monteur, terwijl het vak op dit moment juist totaal verandert.

Buitenland
"De verbrandingsmotor verdwijnt langzaam maar zeker uit de auto. Een reparatie van een elektrische auto vergt een hele andere kennis", zegt Lars Leerssen van autobedrijf Wealer. Hij verwacht dat hij binnen afzienbare tijd mensen uit het buitenland moet halen om te kunnen garanderen dat eigenaren met autoproblemen nog bij zijn garage terecht kunnen. Toch heeft hij liever personeel uit de eigen provincie.

Video: L1

Aftrap
Op het Vista College is maandag de aftrap gegeven voor de samenwerking tussen de MBO-opleiding en vijf Limburgse autobedrijven. "Met gezamenlijke kennis kunnen wij een nog betere opleiding bieden en kunnen de leerlingen direct aan de slag bij de verschillende autogarages" aldus Leerssen.

Het Vista College in Heerlen hoopt volgend jaar de eerste klas met negentien leerlingen te kunnen starten.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen