Overslaan en naar de inhoud gaan

Samenwerking tegen tekort elektro-automonteurs

Geplaatst opmaandag 21 oktober 2019 - 17:23

Vijf Limburgse autobedrijven zijn een samenwerking aangegaan met het Vista College in Heerlen om een nieuwe opleiding tot automonteur te starten.

Op dit moment zijn er steeds minder jongeren die kiezen voor een opleiding tot monteur, terwijl het vak op dit moment juist totaal verandert.

Buitenland
"De verbrandingsmotor verdwijnt langzaam maar zeker uit de auto. Een reparatie van een elektrische auto vergt een hele andere kennis", zegt Lars Leerssen van autobedrijf Wealer. Hij verwacht dat hij binnen afzienbare tijd mensen uit het buitenland moet halen om te kunnen garanderen dat eigenaren met autoproblemen nog bij zijn garage terecht kunnen. Toch heeft hij liever personeel uit de eigen provincie.

Video: L1

Aftrap
Op het Vista College is maandag de aftrap gegeven voor de samenwerking tussen de MBO-opleiding en vijf Limburgse autobedrijven. "Met gezamenlijke kennis kunnen wij een nog betere opleiding bieden en kunnen de leerlingen direct aan de slag bij de verschillende autogarages" aldus Leerssen.

Het Vista College in Heerlen hoopt volgend jaar de eerste klas met negentien leerlingen te kunnen starten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen