Overslaan en naar de inhoud gaan

Samenwerking jeugdgezondheidszorg Zuid-Limburg

Geplaatst opdonderdag 4 juli 2019 - 11:11

De vier Zuid-Limburgse organisaties in de jeugdgezondheidszorg (JGZ) vallen vanaf 1 januari 2020 onder GGD Zuid Limburg. Dat hebben de Zuid-Limburgse gemeenten besloten.

Dat laat GGD Zuid Limburg weten. Envida, Meander en Zuyderland bieden nu ieder apart jeugdzorg aan kinderen van 0 tot 4 jaar aan, en GGD Zuid Limburg aan jongeren van 4 tot 18 jaar.

Vroegtijdig signaleren
Door op te gaan in één JGZ-organisatie hoeven dossiers niet meer overgedragen te worden aan GGD Zuid Limburg zodra kinderen 4 jaar worden. De Maastrichtse wethouder Mara de Graaf zegt hierover: "Ook vallen alle kinderen in een gezin onder hetzelfde team. Zo kunnen we problemen beter voorkomen of vroegtijdig signaleren."

Niet gunstig
Voor ouders en kinderen is het volgens GGD Zuid Limburg ook fijner om bij dezelfde organisatie en bij dezelfde deskundigen één keer hun verhaal te vertellen. Hoewel het met de meeste kinderen in Zuid-Limburg goed gaat, is de situatie niet gunstig ten opzichte van de rest van Nederland, stelt GGD Zuid Limburg. Die verwacht in de nieuwe situatie beter gezinsgericht te kunnen werken.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen